• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Издирват още двама за сблъсъците в Асеновград, ще бъдат повдигнати обвинения за заплахи и опит за убийство

Издирват още двама за сблъсъците в Асеновград, ще бъдат повдигнати обвинения за заплахи и опит за убийство

/КРОСС/ Още две лица се установяват във връзка с инцидента, при който бяха бити млади спортисти на язовир „40-те извора" край Асеновград. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор Румен Попов, предаде „Фокус".

Самоличността им все още се установява. Предстои те да бъдат задържани и да им се повдигнат обвинения.

Румен Попов заяви, че на част от задържаните 9 души ще бъдат повдигнати повече от едно обвинение - освен за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост, също за нанасяне на средна телесна и за закана за убийство.

„По досъдебното производство има данни, че някои от участващите в побоя роми са се заканвали персонално на пострадалите, че ще отрежат главите им и други подобно заплахи", посочи прокурорът.

На двама от участниците ще бъдат повдигнати обвинения и за това, че са направили опит за убийство на пострадалите чрез прегазване с автомобил. Прокуратурата не разполага с данни за закани в интернет, но това също се проверява. Работи се и за установяване на лица, които са се опитали да подклаждат етническо напрежение.

Появиха се информации, че по време на протеста в четвъртък вечер служителите на реда са използвали сила срещу хората, но от прокуратурата не разполагат с данни за полицейско насилие и за задържани участници в него.

Прокурорът също така уточни, че фалшив сигнал за убит обитател на ромската махала "Лозница" е провокирал сблъсъците в понеделник следобяд пред местната болница. Тогава около 150 роми се събраха пред здравното заведение и влязоха в сблъсък с родители на пострадалите деца - гребци. Това заяви преди минути в Асеновград окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той добави, че и в сряда по време на първия протест в "Лозница" отново е бил подаден фалшив сигнал, че ще има нахлуване в махалата. По тази причина обитателите са ѝ започнали да се въоръжават със сечива, каза още Попов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.