• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Попова призова църквата да подпомогне за възцаряването на душевен мир в обществото

Попова призова църквата да подпомогне за възцаряването на душевен мир в обществото

Сливен /КРОСС/ Да си спомняме историческите възходи на българския народ и да сме посветени на мисията и на отговорността си да имаме нови национални върхове, мир и спокойствие в Родината ни. Около това послание се обединиха вицепрезидентът Маргарита Попова и Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий, които разговаряха днес в Сливенската митрополия, по покана на владиката.
Маргарита Попова и митрополит Йоаникий споделиха силната си тревога за бъдещето на обществата, които не могат да опазят съкровищата на духа и хилядолетните ценности на изкуството и културата, завещани не да бъдат разрушавани, а да носят памет, красота и напредък на цялото човечество. По думите на вицепрезидента, грижа и задължение на институциите, на политиците и на представените у нас вероизповедания е да подкрепят хората, така че с просветеност, достойнство и упоритост да преодоляват моментите на социални кризи и кризите на духовността. Посланията и действията ни трябва да са достоен пример за нашите сънародници, подчертаха вицепрезидентът Попова и Негово Високопреосвещенство по време на разговора.
С пожелание за съвместно участие и подкрепа на много родолюбиви събития Сливенският митрополит дари на вицепрезидента свои книги и събрани в томове публични изказвания, свързани с исторически събития и с поуките от тях, с героизма и нравствеността на българския народ.
Маргарита Попова и митрополит Йоаникий обмениха мнения и по ситуацията на повишения миграционен натиск върху страните от региона, като изразиха загриженост и безпокойство. „У нас е спокойно , но не можем да сме спокойни и да се чувстваме добре, когато съседите ни не са добре", коментира вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя подчерта и необходимостта от обща европейска програма за преодоляване на проблемите, свързани с миграционния натиск. Отговорността трябва да е обща и с общи усилия да се предприемат мерки, смята вицепрезидентът. По нейните думи, трябва да бъде запазено човешкото и личното достойнство на потърсилите закрила и да им бъде дадена възможност за по-добро бъдеще, съобразно възможностите на държавата.
По време на срещата Маргарита Попова призова Българската православна църква да подпомогне за възцаряването на душевен мир в обществото ни. „Виждате войната по пътищата ни, обществото ни е силно обезверено. По света пък се рушат християнски паметници, загиват деца, има нови и нови конфликти и хората имат нужда от църквата", каза вицепрезидентът. „Човек не може да е щастлив с лъжата. Вярата в Бог е това, което ни прави добри и честни хора. Господ прави невъзможното, а възможното е по силите на човека", заяви от своя страна митрополит Йоаникий.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С бял панталон в Митрополията?

23.08.2015 23:31:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.