• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Започва лотарията за “зелена карта” за 2018 г.

Започва лотарията за “зелена карта” за 2018 г.

/КРОСС/От 4 октомври 2016 г. започва подаването на електронните формуляри по американската програма за разнообразяване на имигрантския поток за 2018 г., известна като лотария за "зелена карта", съобщиха от посолството на САЩ у нас. Стартът е точно в 12 ч по обед според източното стандартно лятно часово време, а формулярите ще бъдат приемани до 12 ч по обед (източно стандартно време) на 7 ноември 2016 г. Не се приемат заявки за участие, пратени по пощата.

Електронните формуляри (E-DV) се попълват на адрес www.dvlottery.state.gov в определения период за регистрация. Важна промяна е изискването участниците да изпратят скорошна снимка, направена през последните 6 месеца. Заявки за участие, които са със снимката от последното издание на програмата (DV-2017), ще бъдат дисквалифицирани. Законът допуска само 1 електронен формуляр на участник. Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, включвайки вътре и брачния си партньор.

Регистрацията се потвърждава чрез получаване на официален номер, който трябва да бъде запазен поне до 30 септември 2018 г., предупреждават от посолството на САЩ. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в програмата DV-2018. Официалната информация за резултатите от лотарията ще бъдат публикувани на посочения сайт след 2 май 2017 г. Съобщения до изтеглените няма да се изпращат по електронна или обикновена поща. Затова всеки, получил писмо или мейл, в който се говори за виза от лотарията или за "зелена карта", може да е сигурен, че е измама. В процеса на кандидатстване не се извършва и плащане към трета страна. Единственото плащане е таксата за виза, което се прави в посолството. Подробни инструкции са публикувани на английски и български и на неговия сайт.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.