• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

"Заедно в бедствието" събра над 930 000 лв.

"Заедно в бедствието" събра над 930 000 лв.

София /КРОСС/ Над 930 хиляди лева са събрани вече в благотворителната кампания "Заедно в бедствието". Освен много обикновени хора и фирми, в помощ на пострадалите от потопа тази вечер се включват и музиканти - с благотворителен концерт в центъра на София.
До момента общественият съвет е разпределил 47 000 лева - те са основно за подпомагане на доброволците с лопати, кофи и светлоотразителни жилетки. Най-належащи са нуждите от здравна профилактика и дезинфекция в засегнатите райони.
Утре общественият съвет ще има среща с Българския червен кръст и ще предложи пропорционално разпределение на събраните суми в съотношение 50 към 30 към 20 - съответно за Варна, Добрич и Велико Търново.
„Днес беше взето решение, че ще се насочат спешно средства именно за тези дейности. Това включва дезинфекция на домовете, пръскане против гризачи, различни насекоми, предотвратяване евентуално на различни зарази. Вече се заговори за възможността от хепатит А. Там, където е необходимо, ще бъдат закупени ваксини. Призовавам всички да продължават да даряват, защото нуждите наистина са много големи. Може би говорим към момента за 1800 засегнати семейства в цялата страна - някои по-тежко, други по-малко", каза говорителят на обществения съвет на инициативата Деница Савчева.
В благотворителния концерт в подкрепа на пострадалите от наводненията се включиха музиканти от най-различни жанрове - ансамбъл „Филип Кутев", Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов", джазмузикантите на Антони Дончев и техните колеги от Д2 и Мастило. Всички те искат да подкрепят пострадалите от наводненията в Северизточна България, съобщи Нова телевизия.

 

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.