• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Борисов иска ясна позиция от Европейската комисия за АЕЦ „Белене". За това пишат на първите си страници „Стандарт",„Новинар" и „Сега".

„Труд" цитира министър-председателя, който е поискал от председателя на Европейския съвет Доналд Туск уверения, че проектираният газов хъб отговаря изцяло на европейското законодателство. Борисов и Туск са обсъдили още възможните действия след арбитража за АЕЦ „Белене" и неопределеността около проекта „Южен поток". Ден по-рано руският енергиен министър Александър Новак обяви, че ако Европейската комисия и България се съгласят, Москва е готова да построи „Южен поток" и да гарантира доставките на газ по него, пише „Труд". Вестникът цитира представител на „Газпром", който допуска реализация на алтернативния проект - „Турски поток", след помирението между Реджеп Ердоган и Владимир Путин.

Всички вестници отразяват атентата в Истанбул, при който загинаха над 40 души.

Градът е „отново в кръв", пише „Новинар" в статия на първата си страница.

„Заради касапницата на летище „Ататюрк" нашенци горят с пари за почивки в Турция", съобщава „Монитор".

„Стандарт" обръща внимание на „невижданите" мерки за сигурност на софийското летище след събитията в Истанбул. „Жандармерия спира колите още на завоя към двата терминала. Униформените проверяват багажници и записват данните от шофьорските книжки на временните КПП-та. Патрулните двойки, които следят за сигурността преди чекирането на полетите, са вече удвоени."

Вестник „Сега" коментира промените между първо и второ четене в закона за МВР, анонсирани вчера от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. „ГЕРБ напълно обезсмисли реформата в МВР. Остават и големите обезщетения при напускане на служителите, и дългите отпуски", посочва вестникът, припомняйки, че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова настоява за максимум 12 заплати обезщетение, докато Цветанов оставя 20-те заплати, при условие че служителят е натрупал 25-годишен стаж.

Запитан дали с промените на ГЕРБ не се бламира министър Бъчварова, председателят на парламентарната група обясни, че има конструктивен диалог с нея, пише по темата „24 часа". Цветанов уточни, че промените са внесени след консенсус, постигнат в разговори с МВР, посочва вестникът.

По повод вчерашните решения на Народното събрание „Капитал дейли"помества материал със заглавие „Новата Комисия за защита на конкуренцията - партийни квоти и спорни фигури." „Изборът на нови членове на КЗК показа, че дори подборът на най-важния за бизнеса регулатор в държавата не става на принципа експерти със знание, опит и добра репутация, а е изцяло подчинен на партийни договорки", пише вестникът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.