• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Европейският парламент призова ЕС да се откаже от споразуменията за "Южен поток"

Европейският парламент призова ЕС да се откаже от споразуменията за "Южен поток"

/КРОСС/ Депутатите от Европейския парламент приеха резолюция, с която призовават ЕС да отмени планираните споразумения с Русия в енергийния сектор, включително и да се откаже от изграждането на газопровода "Южен поток".
"ЕП призовава страните от ЕС да отменят планираните с Русия споразумения, включително и за газопровода Южен поток", се казва в документа.
За уреждането на газовия спор депутатите предлагат продължаване на тристранните преговори за доставки на природен газ, за да се намери начин тяхното възстановяване.
В резолюцията се предлага още отказ от сътрудничество с Русия в областта на мирната ядрена енергия и изключването на страната от международната междубанкова система за обмен на информация и извършване на плащания SWIFT, както и като цяло да се преразгледат отношенията си с Русия.
"Решението да се възпрепятства реализацията на проекта „Южен поток" в момента, по мое мнение, отчасти се дължи на политически съображения, а не на икономически ползи и носи със себе си по-висок риск от прекъсване на доставките на газ за региона в бъдеще. За това пряко свидетелства решението на Украйна за готовността й да забрани транзита на руски газ през своя територия", смята Григорий Бриг от аналитичния отдел на Инвесткафе.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да не забравяме че бъдещето на Украина зависи от решението на всичките 28 в ЕС. На кой му трябва това гнездо на оси? Знаете ли какво говори обикновеният руснак? Украинците ги хранихме 25 години и ни с...а в устата , сега вие ги хранете вечно. Не че съм фен на Путиновата политика но наистина ако той отстъпи от искането си тръбата да е само тяхна е добре Южен поток да се реализира . Но си мисля че и русите са доста твърдоглави и няма да отстъпят.

14.11.2014 14:50:50

Анонимен

И от Северен, и от украинския да се откажат, защо трябва само от този, който точно на тях им трябва по-малко, но за нас е основен?

12.11.2014 14:53:13

Анонимен

А защо да не се откажат и от Северен поток.

18.09.2014 16:33:03

Анонимен

Като ви разправям ,че Украйна ще срути ЕС вие не ми вервате!

18.09.2014 16:20:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.