• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Wintershall призова ЕК да промени позицията си по "Южен поток"

Wintershall призова ЕК да промени позицията си по  "Южен поток"

/КРОСС/ Германската компания Wintershall призова Европейската комисия да промени позицията си по реализацията на проекта "Южен поток". Това изявление бе направено от шефа на компанията Райнер Зеле, съобщи „Ройтерс".
Зеле заяви, че "Южен поток" ще повиши енергийната сигурност на Европа.
"ЕК ще промени позицията си, доколкото това е в интерес най-вече в Югоизточна Европа", каза той.
Той подчерта, че решението на Европейската комисия не може да повлияе на изграждането на морския участък от тръбата, в което ще вземе участие Wintershall. По думите му строителството на този участък е планирано за края на 2014 г. и това няма да се променя.
Австрийската петролна компания OMV също апелира да се ускори изпълнението на проекта "Южен поток". Това заяви главният изпълнителен директор на компанията Герхард Ройс. По думите му изграждането на проекта трябва да бъде ускорено, а не да се пречи на процеса.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

а 18 ноември 2013 г., „Южен поток Транспорт“ публикува българския доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). Докладът за ОВОС заключава, че околната среда няма да бъде значимо засегната от проекта.

17.06.2014 20:41:01

Анонимен

От една страна, Европа се нуждае от повече природен газ, нови маршрути и конкурентни цени. От друга страна Русия разчита на Европейския пазар, за да изнася своя природен газ. Ето защо и двете страни има интерес в изграждането на надеждна и ефективна газопреносна система. Както България, така и ЕС се нуждаят от нови маршрути, които заобикалят Украйна, за да са сигурни в своите доставки.

17.06.2014 20:40:43

Анонимен

„Южен поток“ ще привлече чуждестранни инвестиции в България. Предварителните очаквания са, че строежът на газопровода в страната ще осигури около 5 000 нови работни места и ще привлече около 3,5 млрд. евро директни инвестиции.

17.06.2014 20:40:27

Анонимен

Южен поток е много, ама много важен за България проект!

17.06.2014 20:40:22

Анонимен

Битка между виртуалното и реалното, между напечатаните пари, вдети на кредит и реалните газови, нефтени и други съкровища.

17.06.2014 18:27:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.