• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Обрат: Бойко Борисов връща Бисер Петков като социален министър

Обрат: Бойко Борисов връща Бисер Петков като социален министър

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов връща на поста социалния министър Бисер Петков, след като вчера прие оставката му. „Сутринта му казах да отива на работа, да си продължава дейността”, каза министър-председателят.

Това се случва, след като по-рано днес протестиращите майки на деца с увреждания заплашиха с мащабен протест с искане за оставка на кабинета заради изненадващата рокада и оттеглянето на социалния министър. Те бяха категорични, че целта на палатковия им лагер пред парламента не е била оставката на Петков.

„Вчера водихме едно дълго съвещание със социалния министър, с финансовия, здравния и зададох елементарния въпрос: Как, при положение че с 80 милиона повече от бюджета на данъкоплатците са дадени тази година, има това недоволство и всеки ден с един повече с палаткови лагери? Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими по 300 милиона повече на година”, поясни Борисов.

„В същото време г-жа Манолова казва, че проектозаконът ѝ не изисква повече пари. Затова сутринта на Бисер Петков му казах да отива на работа”, заяви премиерът.

„Оставям го да работи, щом това е министърът, който им харесва”, каза Борисов. След като министърът остава, се надявам повече да няма палаткови лагери, каза още той. 

„Щом казват, че дори не става въпрос и за пари, да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас”, отбеляза премиерът.

„Тези палаткови лагери стоят от седмици и досега не съм чул някой да каже: Този министър ще ни реши въпроса. А това, че лагерите ставаха все повече, означава, че не го решава. Искам да видя сега откъде идва тази задача към тях”, допълни Борисов.

Той е разпоредил на Бисер Петков днес да събере заинтересованите страни да обсъдят предложенията за промени в закона, за да стане ясно дали действително ще са нужни за повече пари.

Министър-председателят даде като цяло добра оценка на социалния си министър. Но е факт, че в тази сфера има палатков след палатков лагер, добави той. Не мога да го гледам това, при положение че от 2016 г. толкова много повече пари от бюджета са дадени, значи нещо не им е добре организацията, но те казват - ние с него се разбираме, коментира премиерът.  

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо не попита пенсионерите?

13.06.2018 11:50:06

Анонимен

Селски бек до последно!

13.06.2018 01:47:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.