• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Представители на българската и руската академични общности, политици и общественици поднесоха цветя пред паметника на Цар Освободител

Представители на българската и руската академични общности, политици и  общественици поднесоха цветя пред паметника на Цар Освободител

/КРОСС/ Представители на българската и руската академични общности, политици и общественици поднесоха цветя пред паметника на Цар Александър II в столицата. Церемонията е част от тържествения календар от събития, посветен на 140-та годишнина от Плевенската епопея.

От българска страна цветя пред монумента на Цар Освободител поднесоха учени, членове на Съюза на българските писатели и представители на партия АБВ, сред които председателят на политическата сила Константин Проданов, членът на ИБ на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков, който е и член на Инициативния комитет по повод 140-ата година от освобождението на Плевен и представители на софийската и младежката организации на АБВ.

От руска страна в събитието участие взеха ръководителят на делегацията на Руското историческо общество Юрий Петров, Алексей Громико - внук на известния политик Андрей Громико, които е и директор на „Институт Европа" към Руската академия на науките, изявеният филантроп и меценат княз Никита Димитриевич Лобанов-Ростовский и други видни представители на руската академична общност.

Участниците в церемонията поднесоха венци и цветя и пред Докторския паметник издигнат в памет на загиналите медицински работници в Руско-турската война от 1877 - 1878 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чудно как са изпуснали алкохол-"учените" "теолог"-д-р Субсидеров и ЮЗУ-д-р по международно право (без да е юрист?!) ДС-прасьо КараКачан?!

09.12.2017 20:20:53

Анонимен

Тия "учените" са все събутилници на алкохолните науки!

09.12.2017 20:11:12

Анонимен

Румбата Петков видния представител на българската академична общност ..... а в същност обикновен пикльо ... безродник еничар като другите от снимката .

09.12.2017 19:23:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.