• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ "Депутатите измислиха 1001 начина да откажат гражданите от изборите", пише "Сега" по повод приетите на второ четене, от правната комисия в парламента, промени в изборното законодателство. "Изборният кодекс добива уродливи и откровено абсурдни форми", коментира вестникът заради приетото като наказание отписване от избирателния списък, ако не гласуваш. Възстановяването става само с нотариално заверена молба, придружена с куп документи.

"Монитор" подчертава, че негласувалите ще могат да избегнат тежката процедура, ако представят болничен лист или извинителни бележки.

"24 часа" също коментира темата със заглавието: "Вече може да се гласува срещу всички", в бюлетината ще има квадратче: "Не подкрепям никого". Забраняват се местните коалиции от партии. Освен това, в цялата страна партиите ще се явяват с единна номерация по жребий, теглен от ЦИК.

"Автоматичното отписване на коли без "Гражданска отговорност" се отлага", пише "Сега". КАТ и застрахователите още не са свързани в интернет пространството и си разменят списъци по пощата, пояснява изданието.

"Разрешиха такса за дете, ако родителите го вземат със себе си в ресторант", пише "Монитор". Комисията за защита от дискриминация не прие жалбата на майка от Стара Загора, възразила срещу подобна практика в града. Комисията мотивира решението си с това, че таксата е възпитателна мярка към родителите.

"Дрога под формата на дъвка залива пазара", предупреждава "Телеграф". Дилърите я пращат и по пощата, маскирана и като чай. Внасят я от Етиопия и Сомалия.

"24 часа" публикува със съкращения интервюто с Бойко Борисов в бТВ от понеделник 18 април. Министър-председателят декларира, че и прокуратурата, и службите са много амбицирани да сложат ред в държавата.

"Труд" пише, че вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова очаква срив и на системата за паспортите, след като единният номер 112 работи с много проблеми заради технически и софтуерни проблеми.

Според "Капитал дейли" такса смет ще е по-справедлива от догодина. Общините ще трябва да я изчисляват според това - кой, колко смет е произвел. Така пише в публикувания за обществено обсъждане проект на Закона за местните данъци и такси.

Според "Стандарт" над 24 хиляди пенсионери са със запор на пенсиите си заради неплатени сметки за ток, парно и кредити. Данните са на НОИ за 2015 г.

Бившият военен министър Бойко Ноев прогнозира в интервю за "Труд": "Замисленото превъоръжаване ще убие армията" заради хаотичното харчене на много пари.

"Готвят за продажба "Товарни превози", дружеството щяло да бъде предложено за около 90 милиона лева", съобщава "Дума". Това ще е трети опит на Агенцията за приватизация да продаде част от железниците. Дружеството има загуби за миналата година от 10 милиона лева.

"Народът се разбуни", пише "Земя" по повод блокадата на Дунав мост от собственици на казани за варене на ракия и гражданското неподчинение на работещите в предприятието за борба с градушките.

"Брюксел ни похвали, че за 6 години имаме 21 км трасе на подземна железница", отбелязва "Новинар" по повод трескавото изграждане на метрото.

"Наш кадър с "Пулицър", хвали се "Стандарт" на първа страница по повод престижната журналистическа награда за екип на "Ройтерс", в който е и българският фоторепортер Стоян Ненов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.