• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Dell представи PowerEdge C6320

Dell представи PowerEdge C6320

/КРОСС/ Dell представи своите бъдещи решения в сферата на високопроизводителните изчислителни решения (high-performance computing - HPC) и големите данни (Big Data) в лицето на PowerEdge C6320. Това е последното допълнение към 13-тото поколение Dell PowerEdge сървърно портфолио. Моделът Dell PowerEdge C6320 предоставя до два пъти по-добро изпълнение при извършването на водещ HPC тест(1) и предлага най-добрата комбинация от ценово ефективни изчисления и сторидж капацитет в компактно 2U шаси за високопроизводителни изчисления и хиперконвергирани решения, позволявайки на клиентите да се справят с необходимите работни натоварвания.
Мощните НРС системи и решенията за обработка на големите данни са сред най-търсените през последните години. Организации и индустрии от всякакви размери, както и традиционните ИТ отдели търсят НРС решения, които да им помогнат да предоставят бърза и надеждна информация на различните бизнеси, така че те да могат да вземат по-добри решения. НРС решението Dell PowerEdge C6320 помага да се увеличи мощността при изследвания, които се извършват от най-големите изследователски организации по света.
В допълнение, хиперконвергираните системи като Dell Engineered Solutions за VMware EVO: RAIL и XC Series на Dell за уеб мащабируеми конвергирани системи сега отчитат най-бързия ръст сред целия пазар на конвергирани инфраструктури, PowerEdge C6320 заедно с неговия вграден софтуер за управление е идеална платформа за тези приложения. Според изследване на IDC продажбите на хиперконвергирани системи се очаква да се увеличат с 116,2% през 2015 г. спрямо предходната година, като достигнат $806,8 милиона (USD). Пазарът се очаква да достигне годишен ръст от 59,7% (CAGR) в рамките от 2014 до 2019 г., когато той ще генерира повече от $3,9 милиарда (USD) от общите продажби(2).

Dell PowerEdge C6320, специално създаден за високопроизводителни изчисления
Моделът Dell PowerEdge C6320 е създаден да предостави четири независими сървърни възела в 2U шаси. В сравнение с предишно поколение, той дава два пъти по-добро изпълнение на LinPack спецификации(1), до 45% подобрение при SPECint_rate бенчмарк тест(3) и до 28% по-добра енергийна ефективност при Spec_Power тест(4). Това позволява на потребителите да оптимизират изпълнението на приложенията и продуктивността, като същевременно се подобри използването на енергията и съхраняването на пространството в центъра за данни.
Моделът PowerEdge C6320 е базиран на последното поколение Intel Xeon E5-2600 v3 процесори и предоставя до 18 ядра на цокъл (144 ядра за 2U шаси), до 512GB DDR4 памет и до 72 терабайта гъвкав локален сторидж. Новият продукт идва интегриран с iDRAC8 с Lifecycle Controller. С използването на iDRAC8, клиентите могат да автоматизират много рутинни задачи по управлението, както и да редуцират времето и броя на стъпки за разгръщане. Освен това те могат да наблюдават и обновяват сървърите си по време на техния жизнен цикъл.
Клиентите могат да използват заедно с PowerEdge C6320 и оптимизирания за ускорени изчисления модел PowerEdge C4130. Броят на организациите, които използват графични процесори (GPU) за ускорени натоварвания, се увеличава. PowerEdge C4130 предлага GPU плътност в стелажен сървър, който е специално създаден за по-големи натоварвания и скорост. Този сървър предоставя до 33% по-добра плътност при съотношението GPU/ускорители плътност спрямо своите най-близки конкуренти(5) и 400% повече PCIe GPU/ускорители на процесор за стелажно едно U пространство спрямо конкурентната HP система(6). PowerEdge C4130 може също да достигне над 7,2 Teraflops в един 1U сървър и има съотношение производителност/ват до 4.17 Gigaflops за един ват(7).
Dell PowerEdge C6320 дава мощност на Comet
Comet е нов суперкомпютър, който е създаден да трансформира модерния научен компютинг чрез разширен достъп и капацитет както сред традиционните, така и сред изследователските домейни. Този суперкомпютър е изграден в San Diego Supercomputer Center (SDSC) в Университета в Калифорния, Сан Диего. Comet включва 27 шкафа с PowerEdge C6320 компютърни възли и е разработен да оптимизира капацитета за операции от скромен мащаб. Общо 1,944 възела или 46,656 ядра, Comet предоставя петкратно увеличение на компютърния капацитет спрямо предишната версия на SDSC НРС система.
„Comet предоставя ‘HPC на 99%' - предлагайки високопроизводителен компютинг за много големи изследователски общности и служи като портал за открития", каза SDSC директора Майкъл Норман, който е и главен изследовател на проекта Comet. „С цел да се осигури изследване за по-голяма общност от потребители, ние се нуждаем от солидна хардуерна основа. Избрахме Dell PowerEdge C6320 пред останалите конкурентни решения заради репутацията на Dell в HPC сегмента, техния водещ хардуерен дизайн и иновации, както и лесното им разгръщане".
Dell PowerEdge C6320 за хиперконвергирани среди
Dell предоставя хиперконвергирани решения с предварително конфигуриран софтуер и хардуер, който е интегриран заедно, и таргетира специфични решения за софтуерно-дефинираната ера. Създаден като модуларно мащабируема платформа, PowerEdge C6320 е идеалната хардуерна платформа за тези решения включително Dell Engineered Solutions за VMware EVO: RAIL и Dell XC Series за уеб мащабируеми конвергирани устройства. PowerEdge C6320 предоставя точната комбинация от процесорно изпълнение, компютърни възли и локален сторидж, заедно с модерни инструменти за сървърен мениджмънт без агенти за бързо разгръщане, поддържайки и управлявайки техните решения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.