• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Dell EMC пуска на пазара новия PowerEdge MX

Dell EMC пуска на пазара новия PowerEdge MX

/КРОСС/ Новата модулна инфраструктура отговаря на най-високите технологични стандарти и предлага Agile 

Dell EMC пуска на пазара Dell EMC PowerEdge MX, най-новата висококачествена модулна инфраструктура, проектирана да осъществява широка гама от функции и да извършва огромен обем от работа. PowerEdge MX предлага първата модулна инфраструктура, която лесно да се адаптира към бъдещите технологични нововъведения в бранша. Уникалната кинетична структура на PowerEdge MX има по-висока оперативна скорост и извършва по-широк спектър от задачи.

„Макар да не могат да бъдат отречени множеството предимства на новите технологии като изкуствения интелект, IoT и софтуерното съхранение на данни, то техните работен обем и системни изисквания трудно могат да бъдат предвидени и това представлява трудност за IT отделите по целия свят“ сподели Ашли Горакпурвала, президент и генерален мениджър на Dell EMC Server and Infrastructure Systems. “PowerEdge MX използва модулен подход, за да осъществява по възможно най-гъвкавия начин изчисляването, съхранението и събирането на данни, за да могат потребителите да оптимизират по-лесно своите ресурси и едновременно с това да се докоснат до най-новите тенденции в сървърните технологии“.

Дизайнът на PowerEdge MX се състои от иновативно шаси, което свързва хранилищата за данни с с останалата част от инфраструктурата чрез специална I/O материя.

PowerEdge MX притежава най-съвременните софтуерни технологии, което му позволява да осъществява чудесна комбинация от плътна виртуализация, софтуерно базирани съхранение и търсене на информация, изкуствен интелект и големи по обем проекти. Проектиран да поддържа новите NVMe драйвъри и свързаност от 25 GbE, PowerEdge MX дава възможност на потребителите да регулират изчислителната и съхраняваща конфигурации според собствените си предпочитания и също така да се възползват от дисаграгираните ресурси, за да реагират възможно най-бързо и ефективно на потенциални проблеми. От своя страна адаптивната хардуерна структура позволява рационално и ефикасно разпределение на ресурсите по време на работа, като по този начин се постига възможно най-малко натоварване на цялостната система.

Кинетичната структура на PowerEdge MX е характерна с това, че липсва междинна плоскост, като това дава възможност за поддържането на различни типове технологични иновации в областта на процесорите, съхранението на данни и свързаността между компонентите, които ще навлязат на пазара в следващите години. Липсата на междинна плоскост също така позволява инсталирането на ъпгрейди без това да наруши по никакъв начин първоначалната оперативна структура. Благодарение на това в бъдеще PowerEdge MX ще може да поддържа напълно десагрегирани компоненти.

Потребителите ще имат възможност да нaстройват PowerEdge MX посредством няколко иновативни компонента:

-Новото шаси Dell EMC PowerEdge MX7000 предлага солидна основа за хардуера, поддържайки няколко поколения процесорни сървъри чрез мащабна система за удължаване на жизнения цикъл и универсален интерфейс за всички компоненти, позволявайки съсредоточаването върху работния процес за сметка на техническата поддръжка. Шасито има 8 ниши, предназначени за съхраняване на данни от различен тип.

- Dell EMC PowerEdge MX740c и MX840 Compute sleds – драйвъри с по 2 и 4 „гнезда“, предлагащи висококачествено функциониране и богата гама от опции, включително и драйвъри NVMe. Едноредовият MX740c и двуредовият MX840c функционират съвместно с всички процесори от серията Intel Xeon с капацитет до 6 TB памет. MX740c е единственият едноредов сървър с две гнезда на пазара, който може да помести в себе си до шест 6,25 см драйвъри NVMe, SAS или SATA. MX840c може да помести до 8 драйвъра.

- Dell EMC MX5016s Storage sled – плътен комплект от MX сървъри, съдържащ 16 SAS харддиск драйвъра, с максимален капацитет от седем MX5016s гнезда в MX шасито и до 112 драйвъра за съхранение на данни. Всеки от тези драйвъри може да бъде свързан с един или повече сървъри, като по този начин данните биват оптимално разпределени и се постига равномерно натоварване на системата.

Превключвателни модули Dell EMC PowerEdge MX и Fibre Channel – новите  превключвателни модули, пригодени за конфигурации с няколко шасита извършват автоматизирани процеси за топографска съвместимост, качествена оперативност и авторегенерация съвместно с интерфейса на PowerEdge MX – първата модулна инфраструктура, осигуряваща 25Gpbs Ethernet и 32Gpbs свързаност с модула Fibre Channel. Комбинирани със 100 GbE и 32G връзки, потрeбителите могат да очакват 55% понижаване на превключващата латентност.

PowerEdge MX функционира благодарение на многопластова система, включваща още Dell EMC OpenManage Enterprise – Modular Edition, който осигурява работата на ключови функции на сървърното шаси. Чрез тази технология потребителите ще могат да управляват всички компоненти на PowerEdge MX на няколко шасита едновременно, както и да получават достъп до сървърите чрез специалното мобилно приложение на Dell EMC OpenManage и новата функция Quick Sync 2. OpenManage Enterprise предлага също управление чрез специален интерфейс.

С гъвкавия PowerEdge MX от Dell EMC правят сериозна крачка към новото поколение технологии, ориентирани към технологична ефикасност и удобство за потребителите. Услугите, предлагани от новия продукт, включват още ProSupport Plus, предлагаща денонощна помощ при евентуални проблеми, както и директна връзка с инженерите на  ProSupport Plus и специално обозначен технологичен сервизен мениджър, осигуряващ висококачествено обслужване.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.