• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Незаконните практики в хомеопатията са опасни за здравето

Незаконните практики в хомеопатията са опасни за здравето

/КРОСС/ Хора, които не са лекари или са дипломирани извън европейските страни, продължават да практикуват хомеопатично лечение у нас. Това може да бъде опасно, категорични са от Българската медицинска хомеопатична организация. Оттам посочват, че в Закона за здравето е регламентирано кои могат да прилагат неконвеционални практики като хомеопатията и вече дори са образувани производства срещу някои „шарлатански практики”.

Незаконните практики в хомеопатията са опасни за здравето, уверяват лекарите. Хомеопатия в България може да практикува само човек, който е лекар или е лекар по дентална медицина, информира д-р Петко Загорчев, председател на Българска медицинска хомеопатична организация.
 
"Проблемът, който повдигаме, е за прилагането на някои неконвенционални практики, каквато представлява и хомеопатията до момента в българското законодателство, повлияващи благоприятно човешкото здраве. Тези неконвенционални практики обаче дали повлияват винаги благоприятно човешкото здраве - да, категорично да, тогава, когато се практикуват от лекари. Какви са обаче реалностите в нашия живот към момента? Години наред все още нелекари продължават да упражняват този терапевтичен метод хомеопатия, базирайки се на някои негови отклонения, давайки различни тълкувания на различни школи, течения и прочее", обясни д-р Загорчев.
 
"Каква е опасността? Многофакторна. Поставя се под въпрос възможността да бъде повлияно благоприятно здравето на човека. Създава се опасност да бъде опорочен и низвергнат пред обществото един доказал своята клинична и терапевтична стойност метод като хомеопатията", поясни още специалистът.
 
От Националния център по обществено здраве и анализи ще отправят предложение до здравното министерство за въвеждане на задължително обучение по практикуването на неконвенционалните методи на лечение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хммм. ЕС се опита първо да забрани билколечението у нас. В резултат много билки се покриха с имена на хомеопатични средства и се спасиха от преследването. НО по принцип успоредно се развива и лечението с хранително добавки, като това спестява ОГРОМНИ средства на фармацевтичните компании от развойна дейност по истински препарати и огромни печалби.

14.05.2019 16:26:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.