• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Частните съдебни изпълнители с инициатива "Как да защитим правата си като длъжници и кредитори"

Частните съдебни изпълнители с инициатива "Как да защитим правата си като длъжници и кредитори"

/КРОСС/ Частни съдебни изпълнители ще приемат граждани, ще отговарят на въпроси и ще разясняват правата им като длъжници и кредитори, обяви председателят на камарата им Георги Дичев, цитиран от Правен свят.

Заедно с Националното сдружение на общините камарата организира дни на отворените врати. 

Инициативата под надслов "Как да защитим правата си като длъжници и кредитори" ще обхване над 30 общини.

Всички желаещи в София да се срещнат с ЧСИ и да потърсят съвет за разрешаване на проблемите си могат да го направят на 28 ноември от 10 до 14 ч. на ул. "11 август"№4, ет. 3. В Русе пък това ще може да се направи на 22 ноември от 9 до 17 ч. в зала "Култура" на бул. "Цариброд" №3.

"Много показателно е, че първите общини, които проявиха желание да се включат в инициативата са най-бедните, чието население най-често има проблеми с погасяване на задълженията си", посочи шефката на сдружението на общините Гинка Чавдарова.

Дни на отворените врати ще има в Своге, Две могили, Плевен, Червен бряг, Ветово, Нови Искър, Айтос, Балчик, Добрич, Генерал Тошево, Каварна, Несебър, Созопол, Козлодуй, Роман, Хайредин, Мизия, Мездра, Враца, Борован, Бяла Слатина, Криводол, Оряхово, Габрово и Шумен. На повечето места срещите с ЧСИ ще са в сградата на общината.

Кампанията ще продължи до края на декември, а при интерес ще бъде подновена през 2017 г.

"Идеята е ЧСИ и гражданите и представителите на малкия и средния бизнес да се срещнат очи в очи", каза Дичев. "Целта е всеки да получи безплатно обективна и полезна информация за правата си и да научи най-малкото как да минимизира вредите за себе си", обясни Гинка Чавдарова.

Тя изтъкна, че общините работят много добре с ЧСИ за събирането на вземанията си. Но понякога прибягват до нестандартни методи. "Много добре работии т. нар. стена на срама, само като се чуе за нея и задълженията към общината намаляват. Другаде пък се знае, че щом общинският оркестър свири пред някой ресторант или хотел, той не се е издължил на местната власт", разказа Чавдарова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.