• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Да пострадаш пред болница, а лекарите да не излязат

Да пострадаш пред болница, а лекарите да не излязат

/КРОСС/ Мъж бе блъснат от автомобил на метри от „Пирогов". Опитите да се извикат лекари от здравното заведение обаче били неуспешни. За това разказват очевидци на инцидента. Една от тях - Галя Славова, разказа в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България", че мъжът е бил целият в кръв. Влязла в „Пирогов", за да намери лекари, които да помогнат. Те обаче заявили, че нямат право да напуснат работното си място и трябва да се звънне на телефон 112.

„Бях втрещена от чутото. Не бях първата, която бе потърсила помощ. Друга жена вече звънеше на 112 и викаше линейка, която по-късно дойде", разказа още Галя Славова.

„В случая хората наистина е трябвало да се обадят на спешния телефон и да изчакат линейката. В момента правила за спешните отделения в България няма. Имаме отменен стандарт по спешна медицина в частта болнична помощ и шест месеца ние нямаме правила за спешните отделения", обясни д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

„Случаят е показателен за тежкото състояние на системата. Трябва задължително да се приемат правила, по които да се работи", коментира от своя страна д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С изключение на втория и четвъртия, първия и третия говорят глупости! Никой не очаква, че те ще излязат с голи ръце! Както беше казано: лекар с двама санитари с носилка и чанта с най-необходимото... Какво още им трябва?

21.09.2017 17:54:28

Анонимен

Хайде да не се учим на елементарни неща. На улицата от неспециалист, или дори лекар, който минава не може да се окаже повече от първа до лекарска помощ. Спешните центрове пък са специализирани и оборудвани само за това и няма как например да ги вкараме да оказват помощ в болница, дори и на последната да не й достигат реанимационни легла. Що не отидете да се възмущавате в Испания, където въобще няма спешна помощ? Програма ФАР ни я дариха те - сърдете се на тях. Нашата ОБНМП си работеше много добре и можеше да се намери в екстремна ситуация някой да излезе извън приемния сектор и да поеме болен, ама сега едва ли.

21.09.2017 13:25:21

Анонимен

Ако те оберат пред банка, ще излязат ли лихварите да ти дадат пари.

21.09.2017 12:53:15

Анонимен

Само не казвайте, че не е имало начин! Не може поне един лекар с двама санитари да не се намерят в такава болница...

21.09.2017 11:54:12

Анонимен

А в коя друга страна лекари биха оставили пациентите си болницата и биха излезли да оказват помощ за която не са оборудвани с друго освен голи ръце?

21.09.2017 08:40:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.