• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Патриотите и Марешки искат министерски кресла в бъдещото правителство

Патриотите и Марешки искат министерски кресла в бъдещото правителство

/КРОСС/ Никой не е получил предложение за коалиция за сформиране на правителство, но въпреки това "Обединени патриоти" и партия "Воля" на бизнесмена Веселин Марешки вече са категорични, че ако им бъде отправено предложение да подкрепят ново правителство, те ще държат да имат свои министри в него.

В очакване на поканата Веселин Марешки има конкретно предложение. Според него най-добрият вариант е правителство на малцинството - между ГЕРБ, която първа ще получи мандат за съставяне на правителство, и "Воля" с подкрепата на патриотите, но без техни министри, така, както беше в миналия мандат:

„В момента ГЕРБ и "Воля" имат точно 107, не 106, не 108, а точно 107 и аз понеже вярвам в знаците на съдбата, считам, че това е било знакът, който е даден, тоест да се върви към двойна коалиция с ГЕРБ с подкрепа на тези, които искат да подкрепят правителството на малцинството", каза Марешки пред БНР.

Отговорът на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов беше:

„Ами това си е негово право на мнение. В края на краищата той има право на мнение, но за конкретния случай важи една народна поговорка, която гласи следното: Те не го пускат в селото, той пита за попската къща. Едва ли господин Марешки е човекът, който ще ми дава акъл какъв точно да бъде моделът на поведение на "Обединени патриоти", така че приемам го за сведение, както се казва".

По повод медийни спекулации за броя на министерските постове, Каракачанов беше категоричен, че първо, трябва да се разговаря за политика и възможността отстояването на конкретни принципи и чак тогава да стане дума и за постове.

„Идеята за голяма коалиция ГЕРБ - БСП - "Обединени патриоти" е добра, но на този етап не е възможна", каза още Красимир Каракачанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Веселин има право на мнение, но не са го попитали, за да го казва. Така претендира за министър-председател.

30.03.2017 20:11:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.