• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Работодателите се обявиха за прозрачно, открито и мотивирано служебно правителство

Работодателите се обявиха за прозрачно, открито и мотивирано служебно правителство

/КРОСС/ Във връзка със задачите и приоритетите пред служебното правителство държавният глава Росен Плевнелиев разговаря с национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите. На срещата по покана на президента бяха обсъдени и актуални икономически и социални въпроси.

Беше споделено виждането за необходимостта от провеждането на важни за обществото реформи в условията на тежко политическо противопоставяне и нестабилност. Като особено значими бяха откроени реформите в сферата на здравеопазването и необходимостта от „рестарт" на пенсионната реформа. Наложителни са и мерки за ускоряване на усвояването на средствата от Европейския съюз, както и за възобновяването на плащанията по спрените оперативни програми, което ще бъде сред основните приоритети на служебното правителство, съобщават от пресцентъра на Българска търговско-промишлена палата.

На срещата беше очертан и консенсусът за необходимостта да бъде актуализиран бюджетът на Националната здравноосигурителна каса. По отношение на предложената от правителството актуализирана програма на държавния бюджет синдикатите и работодателите увериха, че са готови да преосмислят позициите си, след като им бъдат предоставени конкретни данни по ключовите параметри, каквито са предложеното увеличение на тавана на държавния дълг, както и по отношение на разходната част на бюджета.

„Вярно е, че няма нито 1 отрасъл без проблеми и много от тях са в сериозна нужда, но БТПП е с резерви към всяко увеличение на бюджета, защото си дава сметка, че до голяма степен наличието на проблеми във всеки отрасъл е заради отсъствието и отлагането на важни реформи във всеки един от тях.", заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Като примери, освен здравеопазването, той посочи и общините, които не успяха да се справят и тази година с важната за бизнеса и за гражданите задача - обвързването на плащането на отпадъците с принципа „замърсителят плаща".

Председателят на БТПП подчерта, че работодателите очакват служебното правителство да работи прозрачно, открито и мотивирано по належащите за обществото въпроси.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.