• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

"Протестна мрежа" поиска оставката на правителството

"Протестна мрежа" поиска оставката на правителството

/КРОСС/"Протестна мрежа", гражданското движение, което възникна заради протестите ДАНСwithme срещу Делян Пеевски и правителтвото на Орешарски, поиска правителството на Борисов да подаде оставка. На сайта на движението бе разпространена декларация:

Стига вече толкова! Настояваме за оставка на правителството!
След поредицата изблици на насилие, на които сме свидетели през последните седмици и пълната неспособност на институциите и правителството да изпълняват своите ангажименти, настояваме за оставката на този кабинет.

Обстановката в България е такава, че на практика няма значение дали имаме или нямаме правителство. Нито една институция не функционира, нито една от ключовите роли на държавата не бива изпълнявана от нейните органи. Основни закони, включително и Конституцията на България, са подложени на ежедневна и постоянна гавра, страната се превръща в място на абсолютно беззаконие, управлявано от сенчести субекти и по неясни правила.

Вече бе достигната точката, в която държавата не е в състояние да гарантира основни права на своите граждани, нито да защити имуществото и живота им.

Случващото се през последните седмици и месеци е пряко следствие от несъстоялите се реформи, от отказа от правов ред и справедливост и от влиянието на #кой върху всички структуроопределящи институции и системи в държавата и води до сериозен обществен разпад. Това не може да продължава повече.

Единственият начин да излезем от спиралата на самоунищожението на държавността е решителността.
Съзнаваме тежестта на оставката на правителството в този момент, но в същото време отказът от такава е още по-пагубен за страната ни и за цялото общество. Трябва да започнем на чисто и да изградим институционалността и държавността в България, да възстановим доверието в институциите и разкъсаните обществени връзки. Вече е очевидно, че това не може да стане при настоящото управление.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не ми е приятно, но са прави. Защо да чакаме докато отново не успеят да внедрят софтуера на електронното управление като така и така няма да го направят? МАФИЯТА Е АБСУРД ДА ИСКА ДА СЕ ЛЕГИТИМИРА ЕЛЕКТРОННО!!!

15.01.2016 19:36:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.