• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Прокуратурата образува 9 дела и 130 проверки за нарушения на изборите

Прокуратурата образува 9 дела и 130 проверки за нарушения на изборите

/КРОСС/ Прокуратурата образува 9 досъдебни производства и 130 предварителни проверки на територията на цялата страна при провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и референдума, съобщиха от държавното обвинение вчера.

По всички сигнали за извършени нарушения против политическите права на гражданите се извършват проверки. Наказателният кодекс (НК) предвижда санкции за лица, които чрез насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин пречат на някого да осъществи избирателното си право, да бъде избран или да гласува в допитването. Наказание се предвижда и за подкуп, склоняване за гласуване за определен кандидат, както и за онези, които упражнят избирателно право или гласуват на референдум, без да имат такова право, или пък дадат вота си повече от един път.

Пет от досъдебните производства са именно за предлагането на имотна облага с цел склоняване към упражняване на избирателното право и 4 за документи с невярно съдържание, съобщава още прокуратурата. Най-много дела са образувани в Апелативен район София - 6. В Пловдив - 2, и Бургас -1.

Образуваните преписки са 130, а постановените откази да се образува досъдебно производство - 84.

Източник: "Сега"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да не виждат опасността за националната сигурност свързана с избора на кандидата на БСП в толкова чувствителен момент и огромни предизвикателства пред българското членство в ЕС и НАТО е най-малкото престъпно невежество или самозаблуда! Така че, в неделя ние не просто ще харесваме един или друг кандидат за президент, кой е по-харизматичен и кой по-не, защото това не е конкурс за миски, нито авиошоу, а това накъде отива България. Когато „отвратените“ не гласуват или с „не подкрепям никого“, „отвратителните“ печелят изборите + 450 000 ДПС гласа!

08.11.2016 17:08:02

Анонимен

А когато „отвратените“ гласуват с „не подкрепям никого“, „отвратителните“ печелят изборите + 450 000 ДПС гласа!

08.11.2016 14:44:24

Анонимен

У нас няКой търси „надпартиен„ президент, а забравя, че в уж най-демократичната САЩ, на която се кланяме до земята, и двамата кандидати са видни представители на двете официални партии и защитават политиката на своята партия. Интересно защо, в Америка накрая остават само двама, а не 20 и няма кандидати като Митьо Пищова. А когато „отвратените“ гласуват с „не подкрепям никого“, „отвратителните“ печелят изборите + 450 000 ДПС гласа!

08.11.2016 08:53:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.