• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

МВР в готовност да изпраща цивилни за охрана на границата

МВР в готовност да изпраща цивилни за охрана на границата

/КРОСС/МВР ще назначава на трудово правоотношение служители за охрана на границата. Това става със заповед на премиера Бойко Борисов, съобщават от "Дондуков 1".

Борисов е разпоредил силовото министерство да започне процедура по назначаването на тези служители. Това става възможно след влизането в сила на промени в Закона за МВР.

Назначените по трудово правоотношение служители ще съдействат при граничния контрол и охраната на държавната граница. Те ще могат да задържат нарушители и да ги предават на компетентните полицейски органи.

От "Дондуков 1" уточняват, че само в случай на абсолютна необходимост, при оказана съпротива или при опит за бягство на нарушителите, въпросните служители ще имат право да използват физическа сила и помощни средства.

С предвидената в закона промяна се цели да се даде възможност всички служители на МВР да носят оръжие, независимо от статута им. Това ще става по условия и ред, които са определени в инструкция на МВР шефа. С промените се дава възможност лица на трудово правоотношение, които охраняват обекти на МВР, да могат да носят служебно оръжие. Така щяло да се постигне по-ефективно използване на полицейските органи в основната дейност на министерството. Охраната на обектите на МВР щяла да се възложи на работещи по трудово правоотношение.

С промените се предоставят и конкретни правомощия на работещите по трудово правоотношение при охрана или пропускателен режим в района на охраняван от МВР обект, или при съдействие при наблюдение на държавната граница.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.