• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Снимка от метрото в Москва предизвика бурни дискусии в България

Снимка от метрото в Москва предизвика бурни дискусии в България

/КРОСС/ Снимка от метрото в Москва предизвика бурни дискусии у нас. Според информацията, която бе споделена в социалните мрежи, кадърът е заснет миналия понеделник в пиков час. Снимката показва пътници, които докато се возят, четат книги. Повечето от тях са правостоящи.

Кадърът достигна и България и предизвика нееднозначни реакции, пише "Дарик". Част от нашенците адмирират руснаците и тяхната любов към писаното слово и горещо препоръчват българите да последваме примера им.

Други обаче сериозно критикуваха хората, които четат в обществения транспорт. Според част от българите, четящите пътници използват книгите като „мантия невидимка", за да се правят, че не виждат възрастни, бременни и хора в тежко здравословно състояние.

„Не е похвално, защото метрото не е читалня. Тук сядат, вадят си книгата и край, кой умира, кой се задушава, кой е на години и има право на място, не се отразява по никакъв повод. Язък им за преекспонирания интелект на читателите", пише възмутена жена.

Зевзеците също побързаха да коментират кадъра. Според тях четящите в московското метро са се подготвяли за изпит и затова вперили поглед в книгите, а други изразиха скептицизъм, че кадърът е постановка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Наистина тъпи коментари - „правостоящи, които не забелязват бременните и болните“, истински шедьовър на глупостта. Обяснението е досто просто. Пътуването в московското метро трае дълго и хората търсят начин да оползотворят времето. В софийското метро картинката е различна, всички са вперили очи в смартфоните си, но за да четат за последните промоции или идиотските чатове.

06.12.2017 21:43:54

Анонимен

В Москва може да се чуе разговор между студенти по научна тематика. У нас си говорят само зевзеклъци.

05.12.2017 15:55:31

Анонимен

Дори да са студенти в сесия - у нас такова нещо няма къде да видите. Нашите студенти са 24 часа вперени във Фейсбук.

05.12.2017 13:39:00

Анонимен

Всъщност това е единственото, в което ни бива! Вечно да коментираме другите какви са тъпаци, колко са изкуствени, как за нищо не стават, или другата крайност - да ги величаем! А тях самите грам не ги интересува мнението на Ганьо, щото сме нищожни! И вместо да си извадим гредите от очите и да си видим чалгарската държава и съществуваме, ние сме тръгнали да определяме кои какви са!!! Човека добре го е казал - "Не народ, а....".

05.12.2017 11:26:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.