• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Правилникът на НС не забранява дрога, пищови и взривове

Правилникът на НС не забранява дрога, пищови и взривове

София /КРОСС/ Парламентът не прие предложението на председателя на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов внасянето на оръжие, взривни и отровни вещества в сградата на Народното събрание да бъде забранено. Текстът първоначално бе приет, но след прегласуване, поискано от Таско Ерменков от БСП, в крайна сметка предложението не мина. Ерменков подчерта, че с подобен акт депутатите се излагат пред обществото, тъй като гласуват нещо, което е естествено да не се случва за човек, който идва на работа.
След бурни дебати бе отхвърлен и друго предложение на Патриотите - депутатите да се подлагат на тестове за наркотици веднъж в годината.
Разбирам благородните подбуди на колегите от Патриотичния фронт. Те са свободни да се подложат на такова изследване, ако желаят. Но аз, като химик, трябва да ви кажа, че трябва да приложите списък на веществата, начина на вземане на биологична течност, начина на съхраняване на пробите. Разбирам подбудите им, но не ги оправдавам", заяви Борислав Великов.
Депутатът от ПГ на "БСП- Лява България" Филип Попов пък подчерта, че народните избраници са ударили дъното с предложението да се подлагат веднъж годишно на изследване за употреба на наркотични вещества.
Красимир Велчев от ГЕРБ пък предложи освен задължителен тест за наркотици, депутатите да бъдат пращани веднъж годишно и на психотестове. "Всяка година трябва да се минава на психотест, за да знаят избирателите кой е психоустойчив", категоричен бе Велчев.
В дебатите се намеси и депутатът от "Атака" Десислав Чуколов, който поиска колегите му да нямат зависимости, включително и по отношение на сексуалността. В своето изказване Чуколов намеси президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов. За зависимости говори честата смяна на мненията на Борисов, както и употребата на думи като "щастлиФТ", каза Чуколов. Депутатът от "Атака" засегна и колегите си от ПФ, което доведе до изостряне на напрежението, но до физическата саморазправа не се стигна.
Думата взе и лидерът на ДПС Лютви Местан, който обяви, че предложението съответства на всички религии, които отричат зависимостите от упойващи вещества и поиска становище от здравния министър дали с подобен текст няма да нарушим някои европейски конвенции. За кратко дебатите преминаха и през теми, свързани с религията, преди по предложение на Янаки Стоилов дебатите да се прекратят.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.