• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/Заради студената пролет потребяваме с около 10 на сто повече електроенергия, информира "Монитор". Най-голям ръст е отчетен на 7 май вечерта.

"НОИ "улови" съмнително увеличаване на болни при сливането на почивните дни", пише "24 часа". Схемата източва хем осигурителния институт, хем бизнеса. При ниската безработица всяко отсъствие на служител е проблем, коментира вестникът. В днешния брой на "24 часа" е поместена и информация как да получим по-висока пенсия и как да подготвим правилно документите за трите години, в които сме имали най-високи доходи. Управителят на НОИ Ивайло Иванов уверява, че няма да има ощетени пенсионери от новите правила. До 4 ноември хората в заварено положение могат да поискат еднократно презичисляване на пенсията си.

Лекарският съюз настоява и децата да плащат такса при посещение при личния си лекар, пише "Телеграф". Днес започват преговорите с Касата за национален рамков договор и за стойността на клиничните пътеки. Браншовата организация предлага държавата да поеме таксите за деца до 3-годишна възраст. "Монитор" допълва: "Български лекарски съюз с условие към Здравната каса - подписва анекса към рамковия договор срещу 50 милиона лева за педиатриите".

"Данъчните се прицелиха в автосервизи и адвокати", информира "Труд". Започват акции на служители в приходната агенция срещу рискови браншове, сред които са и медицинските услуги. Под наблюдение са онлайн услуги и аптеки.

Куриерските пратки поскъпват с 20 на сто, съобщава "Сега". Това се дължи на идеята на Агенцията за приходи да обложи с ДДС куриерските фирми, конкурентни на "Български пощи". Законовата промяна се обсъжда в момента от депутатите.

Правителството прави мегаагенция за държавните предприятия, пише "Сега". Проект, който е предложен за обществено обсъждане, предвижда да се премахне забранителният списък за приватизация на държавни предприятия.

И "Земя" коментира проекта на правителството със заглавие "ГЕРБ разпродава държавата". Властта тихомълком ремонтира приватизационния закон. С чисто нов Закон за публичните предприятия отпада "Забранителния списък", приет преди година от парламента, подчертава вестникът.

Финансистът Димитър Чобанов предупреждава, в анализ в "Труд", че състоянието на част от държавните предприятия крие риск за бюджета. Друг риск за фискалната ни политика е ниската ефективност на публичните услуги. Прогнозите за забавяне на икономиката у нас и в европейски мащаб стават все по-основателни, обобщава анализът.

"Зомбифицира ли се българската икономика", коментира "Дума". Изданието цитира учени от БАН, според които данъчната ни система е изчерпана и спъва растежа.

Огромният черноморски плаж Камчия вече има концесионер, съобщава "Труд". 15 лева ще е цената на чадър за ден. За любителите на плажуване без екстри е оставена свободна половината ивица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.