• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Кристиан Вигенин бе избран за зам.-председател на Народното събрание

Кристиан Вигенин бе избран за зам.-председател на Народното събрание

/КРОСС/ Кристиан Вигенин бе избран за зам.- председател на Народното събрание на Република България. „Предизвикателство е да бъдеш зам.- председател на институцията с най-ниско одобрение. Приех с благодарност номинацията на колегите от парламентарната група, защото вярвам, че Народното събрание е храм на демокрацията и ще отстоявам това разбиране. То е призвано да поставя на първо място интересите на гражданите и с работата си ще се старая да покажа, че това е възможно. Искам в ръководството на парламента да работим в съгласие, но съм готов да се противопоставям категорично на всичко, което противоречи на моите и на БСП базисни принципи - мир, демокрация, свобода, справедливост, солидарност", каза той. Вигенин е магистър по международни отношения и по макроикономика в УНСС, има редица специализации в чужбина. Бил е външен министър (2013-2014), един от първите български евродепутати (2007-2013), зам.-председател на Групата на социалистите в ЕП, народен представител в 40, 43 и 44 НС. Вицепрезидент е на Парламентарната асамблея на ОССЕ. До момента заемаше поста председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.
Зам.-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир Стойнев бе избран за председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. „Поемам комисията с отговорност. Европейските въпроси и публичният ресурс на ЕС за мен са обект първо на държавническо отношение. Очаквам същото и от колегите, очаквам да не прехвърляме партийни и политически интереси в работата на Kомисията. Задача пред мен e и да продължа да отстоявам ефективната контролна функция на парламента в политиката и действията на изпълнителната власт по отношение на европейските въпроси", заяви той. Драгомир Стойнев е магистър по икономика от Университета Париж 1 Пантеон - Сорбона, Франция. Той има специализации по „Модернизация на държавната администрация" от Федералната академия по публична администрация, Германия, по „Разработване и оценка на обществени политики" във Висшето училище по публична администрация, Франция и по „Глобално икономическо сътрудничество и възстановяване" към Департамента за държавния бюджет за образование и културни дейности, САЩ. Стойнев в министър на икономиката и енергетиката през 2013 - 2014 г., председател на Комисията по социална политика в 41 НС.
Георги Гьоков бе избран за председател на Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите. „Приемам да ръководя тази комисия. В същото време изпитвам и известно притеснение заради огромната отговорност, която стои зад този пост. Предстои още много работа за преодоляване на недоверието в институциите. Успешната работата на Комисията е необходимо условие за развитие на гражданското общество. Предизвикателство е ръководенето на тази Комисия, но от опита, който имам в социалната сфера и това, че през целия ми трудов път съм се занимавал с проблемите на хората и тяхното решаване, ме накара да приема това предизвикателство и да смятам, че ще се справя с него", каза той.
Гьоков е магистър по машиностроене от Технически университет - Габрово. От 1994 работи в социалната сфера, през 2004 г. заема поста директор на Дирекция „Бюро по труда" - Стара Загора. Той е общински съветник в Стара Загора три мандата и след това депутат в 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Зам.-председател на Комисията по труда и социалната политика през целия период.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.