• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Гюнер Тахир: Филиз Хюсменова ще бъде новият председател на ДПС

Гюнер Тахир: Филиз Хюсменова ще бъде новият председател на ДПС

/КРОСС/Новият председател на ДПС най-вероятно ще бъде жена и това ще е Филиз Хюсменова. Това прогнозира политикът Гюнер Тахир, лидер на НДПС и бивш член на ДПС в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му това най-вероятно ще бъде Филиз Хюсменова и тя ще бъде избрана през април, когато е националната конференция на партията.

"Който и да бъде начело на ДПС той ще трябва да се съобразява с почетния председател поради много факти, защото явно, както хората по места, така и структирите се съобразяват с неговото мнение,а не на поредния назначен председател." - коментира Тахир.

Политикът не смята, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще заеме поста на председател на ДПС. Според него преди 3 години Доган се е отказал от поста заради силен външен и вътрешен натиск.

"През 2009г. прогнозирах, че ако съм на негово място и ако трябва да дърпам конците зад сцената бих предпочел хора като Лютви Местан, защото те нямат подкрепа в структурите на партията и когато решат да направят друга политика, освен официално начертаната в ДПС, те са много лесни да бъдат сменени буквално за 24 часа, както се случи и 6 години по-късно. Затова смятам, че Доган няма да вземе поста на председател, а ще остане почетен председател." - обясни Тахир.

На 6 януари се очаква Лютви Местан да обяви дали ще сформира партия и какви са му бъдещите политически планове. Според Техир бившият председател на ДПС няма да постигне успех с нова политическа формация.

"Причините са много. Лютви Местан, както и други, които напуснаха ДПС или бяха изключени нямат организационен опит, според мен и е много по-лесно, когато някой те постави изкуствено начело на тази организация, отколкото да тръгнеш от нула и да учредиш структури във всички населени места на страната и съответно тези структури да образуват една нова силна партия. Това мисля, че не е възможно. Какви са резултатите, които получиха Корман Исмаилов и Касим Дал на последните местни избори? На последните избори, те нямаха нито една спечелена община, ако смятате това за успех, значи аз не разбирам от политика." - отбеляза Тахир.

Възможно е Лютви Местан и хората около него да се присъединят към партията на Дал, прогнозира Тахир.

"Възможно е, защото смятам, че едните и другите са управляеми от вънка, тоест те не са автентични политици от българската политическа сцена, а хора, които са си дали лукса други да ги управляват. Факт е, че някой посред нощите търси българския министър-председател, за да се меси във вътрешната политика на една партия и мисля, че говори красноречиво. На последните парламентарни избори, ако си спомняте, а и малко преди това имаше финансиране за Корман Исмаилов и Касим Дал, както имаше финансиране, както имаше натиск вътре в Турция хората да гласуват за тях. Смятам, че Лютви Местан и хората му ще постигнат по-малко, отколкото Дал и Исмаилов." - добави Тахир.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.