• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

"Съединението прави силата" става надслов на българското председателство на ЕС

"Съединението прави силата" става надслов на българското председателство на ЕС

/КРОСС/ Надписът, който стои над българския парламент временно ще стане и европейски девиз и то в контекста на Брекзит и в опитите за привличане на страните от Западните Балкании към ЕС.

Мотото на българското председателство ЕС ще бъде „Съединението прави силата". Това съобщи министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова на пресконференция в МС, предаде „Фокус".

По думите ѝ с утвърждаването на надслова, се завършва и визуализацията на това как ще изглежда българското председателство.

След направен анализ как точно девизът да бъде преведен на английски, той ще звучи така: United We Stand Strong.

За избрания слоган „Съединението прави силата" Павлова поясни, че е правено проучване сред няколко послания, кое би било най-подходящо, което обаче е реализирано изцяло от социологическа агенция, без да бъде заявено или плащано от държавата.

Сред останалите предложения за надслов за европредседателството са били: „Силни (по-силни) заедно", „Заедно можем повече", „Сигурност и просперитет", „Европа във вярна посока", „Европа на новото поколение".

Тя допълни, че е бил утвърден и календарът на събитията по време на председателството.

„Председателствата от 1999 г. насам се провеждат по един и същи начин. Планираме провеждането на 12 съвета на министрите в София. Ако направим аналог с Естония и Малта, ще видите че България има най-много събития, които се провеждат", добави тя. Павлова подчерта, че с това иска да затвори темата и спекулацията, че по някакъв начин сегашното правителство се е отказало от събития по време на председателството.

Павлова обяви още, че съвместно с БНБ ще бъдат изработени два вида монети, които да бъдат раздавани като подаръци.

„Всяко председателство има и ангажимента да остави нещо за спомен на своите гости. Решихме нашият подарък да има дългосрочна стойност и да бъде запомнен в годините с нещо стойностно. Със съдействието на БНБ и на „Български пощи" правим специална емисия на два вида монети, които да използваме като подарък. Това е лимитиран брой за председателството монети с издание 2018 г. с логото на председателството - сребърна монета с позлата. Тя ще бъде предоставена на най-високопоставените гости на подарък. Както и специално лимитирано издание на монета от 2 лв., която също да бъде предоставена по специален начин на нашите гости", коментира тя.

Павлова уточни, че ще валидират и специално издание на пощенска марка, която също ще бъде част от пакета, който подаряват на гостите. „Те имат своята нумизматична стойност. Подаряваме и тефтери, папки, химикали и специално брандирани за мъжете вратовръзки, а за дамите шалове", добави Павлова.

Тя обяви, че ремонтът на НДК ще бъде завършен преди началото на българското председателство.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма по-неподходяща дума от "слоган" за такъв девиз. В английския език, откъдето идва думата, тя се използва в маркетинга, но не и за сериозни послания на държавническо ниво е непростимо. Все едно да кажеш на сградата на НС имаме слоган. Но неграмотността не е само при циганите

02.08.2017 15:34:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.