• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Мария Габриел: Не мисля, че има опасност да се изложим с председателството

Мария Габриел: Не мисля, че има опасност да се изложим с председателството

/КРОСС/ „От това, което виждам в Брюксел, не смятам, че има опасност да се изложим по време на българското европредседателство другата година, както и че то може да ни бъде отнето". Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Мария Габриел, еврокомисар по еврокомисар по цифровата икономика и общество.

„Хубавото за нас е, че работим в трио заедно с Естония и Австрия. Много ясно показахме какви са нашите приоритети, много активна дейност се вижда и това прави добро впечатление, че месеци преди българското председателство вече се осъществяват срещи между българските лица, които ще отговарят за голяма част от дейностите по време на председателството ни, с председателите на парламентарни комисии, с докладчиците, това е начинът, за да може да не останем изненадани в момента, когато председателството ни започне", добави тя.

„България ще се подготви добре и ще си изпълни ролята си в началото на следващата. Но европредседателството не е една сграда и колкото по-бързо заедно се концентрираме в приоритетите, толкова по-големи са ни шансовете тези аспекти да не окажат влияние върху председателството", каза още Мария Габриел.

Конкретно за бъдещата си работа като еврокомисар тя обяви:

„Ще работя за това, новите технологии да помагат на хората. Един от първите ми приоритети ще е придобиването на цифрови умения от максимален кръг граждани. Липсата на такива умения ще доведат до едно социално откъсване в следващите години. Имам идеи и за развитието на електронното здравеопазване. Цифровият пазар в ЕС е една огромна цел. Този пазар може да донесе 450 млрд. евро, които ще могат да се използват за социални политики".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ех, мечти, мечти и като се събудите - сте се подмокрили!

14.07.2017 10:38:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.