• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Велков: Ако престъпници целят да дестабилизират властта, може да ударят точно по време на откриването на председателството

Велков: Ако престъпници целят да дестабилизират властта, може да ударят точно по време на откриването на председателството

/КРОСС/ Ако организирани престъпници искат да дестабилизират властта и да покажат слабостта ѝ по време на председателството, ще ударят пак. Такава теза разви в предаването „Здравей, България" по „Нова телевизия" експертът по сигурност и депутат от „БСП за България" Славчо Велков. Той анализира ситуацията след трите показни стрелби - по данъчния в края на годината, шесторното убийство в Нови Искър и убийството на бизнесмена Петър Христов.

„И трите случая са различни. Случват се приблизително по едно и също време. Престъпленията са от различен характер. Задава се въпросът дали и трите случая внушават чувство на несигурност, на нестабилност, при положение че последният е обект на особено внимание и на определени европейски медии и се случва точно сега, когато започва българското европредседателство. Дали някой иска да създаде политическа дестабилност, това ще проличи. Ако това е организирана престъпна група, чиято цел е и дестабилизиране, тя ще извърши подобен акт, може би утре, когато всички ще бъдем в Народния театър за тържественото откриване на председателството", коментира Велков.

Славчо Велков изтъкна, че в декларацията от КСНС е било обърнато сериозно внимание, че е нужно усъвършенстване на процеса на противодействието на престъпността, защото има определени слабости.

„Това показва, че след като не успяхме да създадем Национална стратегия за сигурност през 2017 г., по решение на миналия КСНС, следва да се отговори на съвременните предизвикателства срещу сигурността, точно да се идентифицират и да се действа по начин, който да се гарантира ефективно противодействие. Тук ключовата дума е превенция", категоричен бе Славчо Велков.

Народният представител обърна внимание, че решенията на Консултативния съвет по национална сигурност при президента имат и задължителен характер, защото в него присъства ръководството на държавата, независимата съдебна власт, изпълнителната, политическите партии - цялата държава.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И ТОВА МОЖЕ ДА ГО НАПРАВЯТ САМО МОЗЪЦИТЕ ОТ БСП

10.01.2018 10:50:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.