• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Пускат двама от "Наглите" предсрочно на свобода

Пускат двама от "Наглите" предсрочно на свобода

/КРОСС/ Двама от бандата на "Наглите" ще бъдат освободени предсрочно, е постановил Софийският градски съд, предава БНТ. Новината хвърли в шок семействата на пострадалите. От прокуратурата заявиха, че ще обжалват. Преди да бъде разбита през 2009-а бандата успя да похити 12 души. Те са подлагани на нечовешки мъчения, за да бъдат принудени близките да платят откуп за освобождаването им. Сред жертвите са бизнесмена Киро Киров, изпълнителният директор на "Литекс" Ангел Бончев и съпругата му Емилия, синът на бившия транспортен министър Вилхелм Краус - Михаил.

Между 2007-а година и 2009 година "Наглите" извършват серия показни отвличания на роднини на състоятелни хора, за които искат големи откупи.При забавяне на парите режат пръсти на похитените. Жертвите са държани в специално пригодени вили и къщи край София, приковани с белезници към стените, с качулки на главите. След като вътрешен човек издава групата, 28 са задържани, 11 от които влизат в затвора.

Заради добро поведение двама от тях - Любомир Димитров-Гребеца и Ивайло Евтимов-Йожи ще бъдат пуснати предсрочно, само след 7 години зад решетките, реши на 10 май Софийският градски съд. Евтимов бе осъден на 18 години, от които му остават още 11, а Димитров на 10, от които му остават 3. Този факт силно обезпокои семействата на пострадалите от действията на престъпната организация.

Синът на похитения Кирил Киров - Иван заяви, че семейството му обмисля да наеме охрана.

"Притеснени сме, да. Не знаме какво може да им хрумне. Това са убийци. Те искат в момента да пуснат убийци. Даже те са още по-професионални в това, което са вършили и знаят как са ги хванали и знаят как да извършат същото още по-лесно. Ние знаем колко пари сме дали всичките и те в момента разполагат с тези пари, защото нито някои ги е намерил, нито ни ги е върнал, нито ги е конфискувал", обяви Иван Киров пред БНТ.

От прокуратурата заявиха, че ще обжалват предсрочното освобождаване на Йожи и Гребеца пред Апелативния съд

„Не следва да се уважава искането за условно предсрочно освобождаване, тъй като не са налице законовите изисквания за това. Най - малкото е неморално и не е налице доказателство за поправянето на тези лица, освен че са полагали труд. Надяваме се Апелативен съд София да уважи нашия протест и да не допусне предсрочното освобождаване и на двамата", обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В предаването "Още от деня" на БНТ журналистът Слави Ангелов и експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов заявиха, че прокуратурата на практика няма полезен ход.

"Идиотското е, че с тези промени, които са въведени в НПК този протест на прокуратурата, за разлика от другите случаи, не спира изпълнението на последното решение на съда, което е абсолютен пропуск на законодателите", обясни Слави Ангелов.

„На практика те трябва да са освободени вече", констатира Безлов.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че дори да излязат на свобода Йожи и Гребеца ще бъдат под постоянно полицейско наблюдение.

"Естествено ще бъдат интерес за органите на МВР. Има различни начини за тяхното обезпечаване- и оперативно, с оглед контрол на това дали ще продължат да се занимават с престъпна дейност или са били превъзпитани при престоя им в затвора. Така, че те ще представляват интерес за нас", каза Маринов.
Той отказа да коментира дали полицията все още издирва над 3-те млн. лв., получени от "Наглите" като откуп, които и досега не са открити.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хората са се поправили.............

30.05.2017 21:13:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.