• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Официално: Депутатите отказаха да замразят заплатите си

Официално: Депутатите отказаха да замразят заплатите си

/КРОСС/ Депутатските заплати ще продължат да растат на всяко тримесечие, реши парламентът. Народните представители отхвърлиха предложението на БСП за замразяване на възнагражденията на нивата към декември 2016 година.

"За" предложението гласуваха 74 народни представители, "против" - 31, "въздържали се" - 81, с което то бе отхвърлено, предаде news.bg .

Депутатите започват със заплата в размер на 3210 лв. без добавките за участие и председателство на комисии. Ако предложението на БСП беше прието, тогава заплатата на депутатите щеше да е 2976 лева.

От парламентарната група на „БСП за България" предложиха в правилника по време на мандата на 44-ото Народно събрание основното месечно възнаграждение на народните представители да не се преизчислява, а да се определя въз основа на заплатата им, получена в 43-тия Парламент за месец декември 2016 г.

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев заяви от трибуната на Народното събрание, че замразяването на депутатските заплати е добър знак и пример за съпричастност към огромната част от българските граждани.

„След като ангажиментът, който се вижда в коалиционното споразумение и управленската програма на бъдещото правителство, е за евентуално увеличение на доходите към края на мандата, няма как според нас да запазим досега действащата практика за тримесечно актуализиране на възнагражденията на народните представители", каза Жельо Бойчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А за заплати и пенсии за обикновените хора пари няма, нали, твари долни!

27.04.2017 17:04:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.