• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Правят безплатни медицински прегледи в 157 населени места

Правят безплатни медицински прегледи в 157 населени места

/КРОСС/ Жители на 157 населени места в България ще имат възможност да се направят безплатни изследвания на кръвното налягане и кръвната захар. Инициативата е на компанията за управление на земеделски активи. Медицински екипи, наети от дружеството ще обикалят България от  18 август до 5 септември. Освен безплатни прегледи, те ще дават и и практични съвети за предпазване от диабет и конкретни препоръки спрямо измерените резултати на хората.

Информация за датите и населените места, където ще има мобилна медицинска станция на „Агрион“ може да откриете на сайта на земеделското дружество на адрес https://www.agrion.bg/bg/dni_na_zdraveto/ и на фейсбук страницата на компаният https://facebook.com/agrion.bg/.

Кампанията се нарича „Дни на здравето“ и част от социално - отговорната дейност на земеделското дружество за подпомагане на българското здравеопазване и превенция на най-уязвимите групи. Очаква се в рамките на инициативата да бъдат прегледани над 4500 души.  

 „Искаме да помогнем на по-възрастното население и всички желаещи да получат безплатна информация за състоянието на кръвното си налягане и кръвната захар“, коментираха от мениджмънта на „Агрион“. Това спестява време и средства на хората за изследване и посещение на лечебни заведения, които често са на отдалечено разстояние от селата.

Данните от предишните кампании на „Агрион“ показват, че голяма част от хората по селата не проверяват редовно кръвната си захар и не следят кръвното си налягане. Много голяма част от тях прилагат от години не са си правили профилактични прегледи и прилагат самолечение, което може да се окаже фатално. За това медицинските екипи ще дават и конкретни препоръки на всички, които се подложат на изследвания.

Според официалните данни на Министерство на здравеопазването над 520 хил. души в България страдат от диабет, което е близо 9% от населението на страната. Над 40% от хората обаче не знаят, че са болни, заради липсата на редовна профилактика. В голяма част от случаите липсват признаци на заболяването и то се открива случайно при провеждане на изследвания по друг повод. От изключителна важност е редовното измерване на кръвната захар.

 Още по-стряскаща е статистиката при хипертонията. По последни данни над 2,7 млн. души страдат от повишено кръвно налягане.  Това е и причината екипите на „Агрион“ да насочат усилията си към изследване именно на тези болести.  От Министерство на здравеопазването съветват да се правят регулярни профилактични прегледи и да се взимат навременни мерки, което намалява опасността от развиване на заболяванията.

Целта на инициативата „Дни на здравето” е да се подпомогне профилактиката на социално значими заболявания. „Ние вярваме, че към собственото си здраве трябва да се отнасяме със същата отговорност, както към земята си ”, казаха от „Агрион“. Посетителите ще могат да участват в организирана томбола с награди. Всички, които се подложат на безплатни прегледи, ще имат възможност да спечелят практична пазарска количка или модерни градинарски ръкавици.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.