• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Германия решава дали да се включи в ударите срещу “Ислямска държава”

Германия решава дали да се включи в ударите срещу “Ислямска държава”

/КРОСС/Днес германският Бундестаг ще гласува окончателно, дали и германските военно-въздушни сили да се включат в ударите срещу групировката.

Планът за подкрепа на офанзивата срещу джихадистите в Сирия и Ирак предвижда изпращането на до 1200 военни на място. В едногодишната мисия на стойност 134 милиона евро не са предвидени въздушни удари. Германия все пак възнамерява да изпрати изтребители "Торнадо", военен кораб и самолет за презареждане на бомбардировачите във въздуха. Расте и обществената подкрепа за участие във военните действия срещу "Ислямска държава". 42 процента от германците подкрепят изпращането на германски военни части в Сирия.

Великобритания, която се включи във въздушните удари срещу джихадистката групировка "Ислямска държава" вчера, може да стане следващата мишена на терористи. Това прогнозира британското разузнаване, откъдето споделят че близо 700 жители на Обединеното кралство са се влели в редиците на джихадистите. Опасенията са, че те могат да се върнат на Острова и да извършат терористични актове.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун съобщи, че организацията работи за започването на преговори между враждуващите страни в Сирия, които да доведат до евентуално прекратяване на огъня в цялата страна през януари. Той заяви, че двата кръга преговори във Виена са създали инерция и е важно бързо да се продължи напред. Мирният план, съгласуван миналия месец, постави като краен срок 1 януари за стартирането на преговори между правителството на президента Башар Асад и опозиционните групировки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.