• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Наказанията за ученици с продължителност най-много един срок

Наказанията за ученици с продължителност най-много един срок

/КРОСС/Депутатите приеха санкциите, които могат да бъдат налагани на българските ученици при провинения. В силно намален състав от малко над 80 народни представители бяха одобрени формите на наказание, прилагани в родните училища.

Законотворците решиха, че ученик няма да може да бъде местен в друга паралелка в същото учебно заведение, ако това налага промяна на профила и специалността му. От налагане на санкции ще бъдат освободени онези ученици, чиито провинения са били осъществени вследствие на техни здравословни проблеми, изрично посочени в медицинските им картони.

За едно нарушение няма да може да бъде налагана повече от една санкция, приеха 74 народни представители, един остана против текста, а 11 избраха да се въздържат. В същия състав депутатите решиха, че наказанията ще са срочни - те ще са с продължителност един учебен срок.

Когато наказанията „преместване в друга паралелка в същото училище", „предупреждение за преместване в друго училище", „преместване в друго училище" и „преместване от дневна форма в самостоятелна форма на обучение" са наложени до 30 учебни дни преди края на втория учебен срок, те ще влизат в сила от началото на следващата учебна година.

Занапред учениците, на които са наложени тежки наказания като преместване и предупреждение за преместване, няма да имат правото да получават стипендия за отличен успех в рамките на срока, за който ще важат санкциите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.