• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Безлов: ДАНС – една много различна култура

Безлов: ДАНС – една много различна култура

/КРОСС/ Оставката на Веселин Вучков е едновременно изненадваща и добре обмислена. Бих упрекнал вътрешния министър единствено за това, че моментът не беше подходящ и се получи една смешна ситуация, каза разследващият журналист Слави Ангелов в интервю за БНТ.

В момента се случват неща, които управляващите трудно биха могли да обяснят на избирателите си, защото всички знаят, че Писанчев и Лазаров са назначения на ДПС, добави Ангелов.

В МВР от години се случва едно и също нещо - назначават се хора с много нисък праг на професионална подготовка и лични качества, за да може да бъдат лесно манипулирани, а хора с висок професионализъм остават извън системата, добави журналистът.

Очевидно е, че оставката засегна егото на премиера Борисов и реакцията му в случая беше лесно обяснима, каза Ангелов. Той е категоричен, че никой не „държи" премиера.

Политическият проблем е сериозен, заяви политологът Даниел Смилов. Рязко променената позиция на премиера за реформата в този сектор е трудно обяснима. Има отклонение от политическата логика - твърдял си едно нещо, а после твърдиш обратното с недостатъчно защитими аргументи, посочи Смилов.

За него по-сериозният проблем в МВР е кадровата политика на министерството, защото смяната на главния секретар бе предизборен ангажимент на депутатите от ГЕРБ.

„Не виждам политическата логика в действията на премиера", каза Смилов. Той се съгласи, че ултимативното хвърляне на оставка точно в деня, в който идва шефът на ФБР, не е най-добрият начин да се прокара определена теза, не е нормалният начин за решаване на проблеми в коалиция. Според него гневът на премиера е основателен, но политическият проблем е сериозен, липсват обяснения как е станало така, че премиерът е променил радикално позицията си по отношение на реформата в сектора.

Китов, Писанчев и главният секретар са смятани за хора от ДАНС, посочи Безлов. „Това е една много различна култура. Тя винаги е била различна, дори по времето когато НСС беше в МВР", каза той.

По думите му хората от МВР разглеждат тримата като завоеватели и инициатори на сериозни структурни и кадрови промени, довели до изключително влошаване на атмосферата в МВР. „Социалната база на МВР е срещу вкараните от ДАНС", обясни експертът.

Премиерът е под натиск. Ясно е, че в парламента всички коалиционни партньори като че ли са за смяна на тримата, смята Безлов. За него най-интересното от вчерашния ден е, че зад тази бърза оставка застана ясно Цветан Цветанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.