• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Бойко Борисов: Бих искал Черно море да е демилитаризирана зона

Бойко Борисов: Бих искал Черно море да е демилитаризирана зона

/КРОСС/"Няма да има изненади от срещата на върха на НАТО и затова взехме решение на Министерски съвет за нашата позиция. По въпроса за Черно море бих стигнал до крайно мнение - Черно море да се обяви за демилитаризирана зона - без кораби, без подводници. Защото тук имаме да добиваме газ, да развиваме туризъм." Това заяви премиерът Бойко Борисов в Стара Загора, където откри регионалния център за управление на отпадъците, където ще се приемат за третиране неопасни твърди битови отпадъци от всички общини в областта плюс община Твърдица, Сливенско.

"Четох и иронията на Соломон Паси, че с яхти и лодки не се отбранява от кораби и ракети. Но хората ме питат - път, пречиствателна станция, пенсии, заплати. Никой досега не ме е попитал - кога ще купиш кораби, катери или крилати ракети. За това съм миролюбив. Защото имаме да правим много работи - ето сега правим пречиствателни станции, вместо да хвърляме боклука в деретата. В ХХI век", подчерта премиерът.

"Светът е забравил какво е война. Видяхме колко невинни хора загинаха в Крим, Украйна, Косово. Затова политиците трябва да внимаваме много", заяви Борисов.

"Щом искат, ще ги продължат", отговори премиерът на въпрос какво мисли за решението на Обама Туск и Юнкер да продължат санкциите срещу Русия. "Ние търпим огромни загуби - само в селското стопанство са над 300 млн. лв.".

"Със сигурност ще се кандидатирам на следващите президентски избори, след тези които предстоят сега", пошегува се премиерът. "Сега няма защо".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Време е България да се демилитаризира от Мутри и Контрабандисти като Този - БОКО! Съюзниците нещо се разочароваха от неговите забежки по Путин!

10.07.2016 10:21:11

Анонимен

ГЕРБ започнаха предизборната кампания

09.07.2016 23:44:16

Анонимен

И в този случай е добре да приложим правилото "не ги слущай какво говорят, а виж какво правят". Съдим по делата, господа самоназначени политици, не по приказките за приспиване.

09.07.2016 19:43:11

Личо

Защо тогава не отиде да го предложиш на срещата на НАТО във Варшава и организацията да излезне с тази инициатива, а изпрати Плевнелиев, Митов и Ненчев да подкрепят съвсем друга политика.Хитруваш и правиш българите на будали, че си голям миротворец в същото време когато корабите на Алианса правят учения в Черно море.

09.07.2016 18:55:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.