• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Бойко Борисов: Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията

Бойко Борисов: Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията

/КРОСС/Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията, заяви в парламента премиерът Боойко Борисов преди гласуването на първо четене на промените в Конституцията. Той пристигна неочаквано в НС и се включи в заседанието на председателския съвет. Той уточни, че 180 гласа не са сакрално число, но дават възможност това, за което имат съгласие, да тръгне по бързата писта.

„Дойдохме с министър Иванов да помолим всички политически партии и депутати да го подкрепят, защото тази промяна е важна", каза премиерът. Според него това би било и добър знак за партньорите ни в Брюксел.

Днес премиерът ще присъства на извънредна среща на лидерите на Европейсия съюз, на която ще се обсъжда бежанската криза в Европа. Сред основните теми се очаква да бъдат засилване контрола по границите, ново преразпределение на мигрантите и повишаване на помощите за съседите на Сирия, от където идват много имигранти.

Борисов се изказа остро срещу политиката на Брюксел.

Отивам в Брюксел с неудоволствие. Вътрешните министри на страните - членки на Еврпейския съюз не се разбраха и отново ще похарчим грешни пари за този извънреден съвет, каза той.

Върви се се по повърхността, търсят се решения, които не решават проблема. Ние заявихме - дайте ни 1200 души и да приключваме с квотите. Лошото е, че няма да се приключи с тях. Това е едно цунами, вълна след вълна ще продължат да прииждат. В Брюксел знаят това, но се събират да си говорим за нещо, което пак всички знаят, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия няма да се реши нищо. Отивам с неудоволствие, да присъствам и похарча пари и да кажа това, което казвам на вас и да не се чуе, коментира премиерът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Целият български народ се надява добре да си вършите работата, защото падането от власт на това правителство ще е пагубно за държавата ни. Какво толкова ще я променяте тази Конституция - не разбирам, но Вие си знаете.

23.09.2015 10:24:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.