• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

В един ден трима кандидати за рекорди тръгнаха по Ком - Емине

В един ден трима кандидати за рекорди тръгнаха по Ком - Емине

/КРОСС/ Няколко кандидати за рекорди тръгнаха днес по най-дългия непрекъснат маркиран туристически маршрут у нас - Ком - Емине, предава БТВ.

Антония Григорова ще направи опит да направи първото скоростно преминаване на трасето от над 600 км от жена. Най-добрата ни състезателка в планинските бягания, ски блягането и ски ориентирането тръгна днес от връх Ком в 4:30 сутринта при силен попътен вятър. Целта й да се справи за най-много 6 дни.

Билото на Стара планина с амбицията за първи резултат при мъжете пък ще пробяга Божидар Антонов. Той ще се опита да си върне рекорда, който държа само няколко седмици през 2015-а преди Кирил Николов - Дизела да постави и настоящия рекорд за най-бързото пробягване на Ком - Емине от 4 дни и 30 часа.

Точно в 9 сутринта от връх Ком на т.нар Велоносен поход тръгна и Борислав Йорданов. Той ще се опита да подобри рекорда за най-бързо преминаване с велосипед. Ако успее, то това ще е и рекордът за най-бързо преминаване на маршрута изобщо, въпреки че на много места по билото на Стара планина велосипедът е по-скоро пречка и се налага да бъде бутан или носен.

Доскоро Борислав Йорданов държеше рекорда за най-бързо преминаване по трасето с велосипед. През 2014 г. той измина разстоянието от над 600 км без поддържащ екип за 5 дни и 4 часа.

Преди броени дни, постижението беше подобрено от Илко Илиев, който успя да постави абсолютния до този момент рекорд за най-бързо преминаване на Ком - Емине, след като с велосипеда си измина дистанцията за 90 часа, 29 мин и 20 сек (3 дни и 18 часа). Той стартира на 22 юли и финишира на 25 юли.

Инициативата на Борислав Йорданов има и кауза - повече от 600 км носене и бутане на велосипед през Стара планина, защото екипът му иска да покаже, че има нужда от повече обособени и поддържани веломаршрути в България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.