• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Министър Бъчварова информира депутатите за престрелката в "Слънчев бряг"

Министър Бъчварова информира депутатите за престрелката в "Слънчев бряг"

/КРОСС/ Вътрешният министър Румяна Бъчварова ще пристигне днес в парламента, след като вчера депутати поискаха тя да бъде спешно изслушана по повод престрелката в „Слънчев бряг", при която един човек беше убит, а други трима - ранени. Сред тях и Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Той е в настанен в бургаската болница в критично състояние.

Според народни представители над Димитър Желязков е имало чадър, както и че полицията отдавна е знаела, че "между двете групировки отдавна тлее напрежение", но нищо не е било направено.

Атанас Мерджанов от БСП поиска министърът да дойде "не заради поредно убийство или обир", а защото летният сезон започвал с поредната гангстерска война. Мерджанов настоя Бъчварова да докладва за мерките на МВР за осигуряване на спокойно лято на Черноморието.

Ощо 19 души са задържани за престрелката в Слънчев бряг, уточни в четвъртък вътрешният министър Румяна Бъчварова. Двама души все още се издирват. Сред задържаните е и собственикът на заведението, където се е разиграл екшънът.

Все още не е ясно по каква версия се работи, а Бъчварова призова хората да съдействат за разследването, ако разполагат с информация, като увери, че анонимността им е гарантирана.

Междувременно прокуратурата в Бургас привлече под наказателна отговорност Тодор С. за убийството на гарда на Димитър Желязков. За престъплението мъжът може да получи до 20 години затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Разследващите работят по няколко версии за престрелката. Иззети са три пистолета, сред тях и Макаров със заличени номера, открит до тялото на убития гард. Назначени са множество експертизи, разпитани са десетки свидетели.

Освен разследването на инцидента, бургаската полиция започва и паралелно, което да разкрие евентуални хулигански действия на участниците в престрелката.

Това е поредно покушение срещу Митьо Очите. В криминалното му досие фигурират обвинение за отвличане, въоръжен грабеж, незаконно притежаване на оръжие, заплахи и организиране на престъпна група за разпространение на наркотици и наказателни бригади.

Премиерът определи случилото се като махленска свада.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.