• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Атанас Мерджанов за Гърмен: Бездействието на институциите е престъпно

Атанас Мерджанов за Гърмен: Бездействието на институциите е престъпно

/КРОСС/ „По случващото се в Гърмен има престъпно бездействие на всички власти и отчайващо проявление на изпълнителната власт", заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП лява България" и говорител на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов в интервю за BTV. 

По думите му упрекът е към правителството, защото за тези седем месеца МВР не е направило нищо по отношение на битовата престъпност. „Представителите на МВР показаха и в този случай, че не умеят да разговарят с враждуващи хора и да вземат нужните мерки", категоричен е той. С оглед политически, партийни или частни икономически интереси, изпълнителната власт на места пропуска да предприеме действия, добави Мерджанов.

Зам-председателят на групата на левицата заяви, че предложението на Бъчварова за монтиране на камери няма да помогне, защото така няма да се решат нито проблемът с битовата престъпност, нито този с безработицата или с липсата на образование.

Депутатът подчерта, че именно с цел предотвратяване на битовата престъпност е била програмата „Сигурност" на правителството на Орешарски жандармерията да отиде в населените места. Социалистът припомни, че тогава тази реформа е била отречена.

„Случаят в Гърмен не е прецедент, а симптом за болестното състояние на обществото и на държавата", заяви Атанас Мерджанов. Той е категоричен, че това не е етнически конфликт и опитът за етнизация на подобен тип настроения само ще ни отдалечава от решаването на проблема. По думите му проблемите на българите, ако те страдат от битова престъпност и нерешаването им, тежат колкото и проблемите с безработицата, неграмотността на това население, което живее в близост.

По думите му този случай е остро предупреждение към всички власти. „Нужно е НС да излезе с обща декларация за осъждане на подобен вид прояви и с оглед недопускането на бъдещи такива конфликти трябва активно действие на изпълнителната власт. Не виждаме активни политики нито по отношение на пазара на труда, нито на образованието, нито на конкретни мерки за справяне с битовата престъпност", заключи Атанас Мерджанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.