• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

400 полета ще возят руснаците към Черно и Азовско море

400 полета ще возят руснаците към Черно и Азовско море

/КРОСС/ Над 400 полета от 20 региона на Русия ще бъдат пуснати това лято за превоз на туристи към курортите на руското черноморско крайбрежие, съобщи администрацията на Краснодарски край, пише Стандарт.

На вчерашното съвещание в Сочи по подготовката на Краснодарския край към предстоящия летен сезон, бяха обсъдени редица важни въпроси по подобряването на туризма, включително по отношение на логистиката.

Разискваха се също така въпроси по достъпността на туристическите обекти по въздух. По думите на ръководителя на Федералната агенция по туризъм Олег Сафонов, през 2017 година като цяло за страната е набелязано субсидиране на въздушния превоз за над 120 маршрута, от които 25 - в туристическо - рекреационни зони. "За пълноценен превоз на руските туристи от районите на Русия към такива желани дестинации като Крим, например, към Черноморското крайбрежие, планираме да пуснем над 400 полета от 20 региона на страната", потвърди Сафонов.

Губернаторът на Кубан - Вениамин Кондратиев, пък отбеляза важността на въздушния транспорт и с курортите на Азовско море, които също са много посещавани и предпочитани като дестинация. За целта трябва да се възстанови пътническият превоз на летище "Ейск".

"Това летище би могло да се използва не само за база на военни, но и на граждански самолети. Подобен опит има и в други райони на страната. Това ще бъде още един стимул за развитието на Азовското крайбрежие като цяло", посочи Кандратиев. Откриването на над 400 полета към руското Черноморие ще улесни не само самите туристи, но и ще увеличи в пъти туристопотока в сравнение с предходните години.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.