• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

„БДЖ – Tоварни превози” ЕООД подписа Меморандум за сътрудничество с Грузинските железници

„БДЖ – Tоварни превози” ЕООД подписа Меморандум за сътрудничество с  Грузинските железници

/КРОСС/ На проведеното пето заседание на Междуправителствената българо-грузинска комисия за търговско-икономическо и научно техническо сътрудничество на 2-и и 3-и февруари в гр. Тбилиси, Грузия, „БДЖ - Tоварни превози" ЕООД подписа Меморандум за сътрудничество с Trans Caucasus Terminals LLC. Дружеството е дъщерно на грузинските железници.

Българската делегация в Грузия бе водена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

С цел развитие на товарните превози между Европа и Азия през териториите на България и Грузия, двете страни се договориха активно да участват в преговорите за проекта на многостранно Споразумение за създаване на транспортен и транзитен коридор Персийски залив - Черно море.

Във връзка с участието на Грузия в инициативи за развитие на мултимодалния транспортен коридор от Китай за Европа през Транскаспийския маршрут, се обсъди възможността за включването на България през железопътно-фериботната връзка Варна - Иличевск - Поти/ Батуми или през пристанище Бургас.

В резултат на стартиралите по-рано преговори между „БДЖ - Товарни превози" ЕООД и Trans Caucasus Terminals LLC, се подписа Меморандум за разбирателство между двете компании, с цел развитие на взаимното сътрудничество и участие в различни инициативи и проекти в сферата на товарните превози. Също така, беше разгледана и възможността за присъединяването на „БДЖ - Товарни превози" ЕООД към основаният в края на 2015 г. консорциум между големи транспортно-логистични компании от Китай, Азербайджан, Казахстан, Грузия и Турция (като асоцииран партньор) за превоз на товари от Китай за Европа по т.нар. Нов Път на коприната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.