• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Калоян Паргов: СО да покаже какви са гаранциите за добро изпълнение в договорите за уличните ремонти в София

Калоян Паргов: СО да покаже какви са гаранциите за добро изпълнение в договорите за уличните ремонти в София

/КРОСС/ Ръководството на Столична община да покаже поне един договор с фирма, която изпълнява ремонтите в София, за да видят хората какви са гаранциите за добро изпълнение. Това поиска председателят на групата на БСП Лява България в СОС Калоян Паргов по повод разразилия се вчера скандал с некачественото изпълнение на ремонта на бул. "Владимир Вазов" при гостуването си в предаването "Резонанс" по телевизия "Евроком".

"Транспортната инфраструктура в София е приоритет №1 в бюджета на общината вече 10 години, а контролът на изпълнението е силно занижен, коментира той. - Затова искаме да видим в договорите какви са гаранциите за добро изпълнение. Нали, все пак, това е едно от най-важните условия при изпълнението на поръчките".

Калоян Паргов се пошегува, че очевидно за да бъдат видими резултатите на управляващите, трябва да бъдат видими ремонтите, които правят в София. "Столицата ни в момента е като бойно поле, отбеляза той. - Градът ни е напълно блокиран, особено в центъра. Обърнете внимание, че дори комуналните услуги, като почистването на шахти например, ги извършват през деня. Това възпрепятства допълнително движението по улиците и булевардите. Това никак не й отива на София, която претендира да е модерна европейска столица".

Членът на Изпълнителното бюро на БСП и председател на Градския съвет на столичните социалисти определи като провал мандата на настоящия президент Росен Плевнелиев. "Пет години загубено време. Този провал е в сметката на онези, които го издигнаха, коментира той. - И някак много йезуитски опитаха да се дистанцират от него. Затова сега президентът е ни риба, ни рак - няма си партия. Обаче ще припомня, че този президент е изборът на сегашния ни премиер. Това трябва да е ясно. Защото точно Борисов е отговорен за този президент и трябва да си понесе последствията!".

Калоян Паргов добави, че профилът на бъдещия кандидат за президент на БСП или на обединеното ляво е ясен. "Той трябва да бъде президентът, който поставя в центъра националния и социалния интерес. Трябва да бъде и патриот, каза лидерът на столичните социалисти. - Като говоря за патриотизъм, разбирам президент, който отстоява българския национален интерес и на запад, и на изток. През призмата на евроатлантическото ни членство, но и през призмата на добри икономически, търговски, културни и религиозни отношения с Русия. Не казвам това с цел да се разделяме отново на русофили и на русофоби. За мен единственото важно е да бъдем българофили".

Калоян Паргов обясни, че най-ранната възможна дата за обявяване на кандидата на БСП или на общото ляво за президент е 30 юли на Бузлуджа. Най-късната пък е 30-и август. "Предпочитанието ни е към личност, която да е популярна, да има политически профил, но не е задължително в момента да е активен участник в политическия живот, обясни той. - Да има общо с академичните среди и да е показал и доказал с поведението си, че мисли за България и отстоява националните интереси. Трябва ни надпартийна фигура, която да е разпознаваема и извън пределите на БСП. Хората вече все по-трудно се лъжат. Те искат стабилност, предвидимост и перспектива".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.