• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Путин: Русия вярва в големия потенциал на Организацията на обединените нации

Путин: Русия вярва в големия потенциал на Организацията на обединените нации

/КРОСС/Руският президент Владимир Путин направи реч пред 70-ата сесия на Общото събрание на ООН. От трибуната на Общото събрание на ООН руският президент Владимир Путин потърси сметка на тези, които са създали конфликтната ситуация в Близкия Изток и са допуснали разпространението на тероризма.

„Политическите, социалните проблеми назряваха в този регион отдавна, хората там, разбира се, искаха промени. Но какво се случи в действителност? Агресивната външна намеса доведе до това, че вместо реформи в държавните институции, и самият начин на живот бяха просто безцеремонно разрушени. Вместо тържество на демокрацията и прогреса, настъпи насилие, нищета, социална катастрофа, а правата на човека, включително и правото на живот, не се зачитат", описа ситуацията руският президент.

"Русия вярва в огромния потенциал на Организацията на обединените нации, който трябва да помогне да се избегне нова глобална конфронтация и да се премести към стратегия за сътрудничество. Заедно с други страни, последователно ще работи в името на укрепването на централната координираща роля на ООН. Уверен съм, че работейки заедно, ние ще направим света стабилен и сигурен, предоставяйки условия за развитието на всички нации и народи", каза Путин в реч пред Общото събрание на ООН.

"През следващите дни, Русия, като председател на Съвета за сигурност организира министерска среща за цялостен анализ на заплахите в района на Близкия Изток. Преди всичко, ние предлагаме да се обсъди възможността за хармонизиране на резолюцията относно координиране на действията на всички сили, които се противопоставят - "Ислямска държава"и други терористични групи" - каза той. Председателят припомни също, че координацията следва да се основава на принципите на Устава на ООН.

"Основната цел на международната общност, начело с ООН остава поддържането на мира, регионалната и глобалната стабилност. По мое мнение, фокусът трябва да бъде върху площ от равна и неделима сигурност. Сигурността не е за елита, а за всички".

"Надяваме се, че международната общност ще бъде в състояние да разработи всеобхватна стратегия за политическа стабилност и социално-икономическа реконструкция на Близкия изток. Русия предлага да се създаде широка международна антитерористичната коалиция, чиито ключови играчи трябва да бъдат мюсюлмански страни. Подобно на антихитлеристката коалиция, те може да обединят в редиците си най-различни сили, готови твърдо да се противопоставят на тези, които, подобно на нацистите, сеят зло и мизантропия, защото "Ислямска държава" не само носи пряка заплаха за тях, но и чрез кървавите си престъпления осквернява религията - ислям".

Основно решение на проблема с бежанците наводнили Европа, може да бъде само възстановяването на институциите на властта в техните страни и да им се помогне напълно.

"Потокът от хора, принудени да напуснат родината си, буквално погълна съседните страни и след това Европа. Тук, продължава разказът на стотици хиляди, може би и милиони хора. Той е една действителност и тежка поука за всички нас, включително и за Европа. Бежанците имат нужда от съчувствие и подкрепа, но радикално решение на този проблем е само възстановяването на институциите на властта в техните страни".

В допълнение към правителствените сили на президента Башар ал-Асад, както и кюрдските милиции в Сирия с "Ислямска държава" и други терористични организации, никой не се бори, каза руският президент Владимир Путин. Той подчерта, че е голяма грешка липсата на сътрудничество със сирийските власти и армията на правителството, зашото те са тези, които са лице в лице в битка с терора. Руския президент призова за подпомагане на законното правителство на Башар Асад в Сирия, както и за подкрепа на правителството на Либия и Ирак.

"На първо място, мисля, че е изключително важно да се помогне за възстановяването на държавните институции в Либия, да се подкрепи новото правителство на Ирак, да предоставят изчерпателна помощ на законното правителство на Сирия".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ей това е истински Лидер! Има проблем, прави му анализ, от къде идва, кой е виновен и дава решение, като подава ръка за сътрудничество на всички! Няма алтернатива на законните правителства в региона, независимо дали ни харесват или не!

29.09.2015 08:43:48

Анонимен

Добре им го каза Путин насред Ню Йорк на краварите!

28.09.2015 22:50:14

Георги Иванов

....само страхливци и подли мишки могат да говорят скрити зад анонимност.Вие господа коментиращи речта на Путин сте точно такива-подли ,мръсни ...жалки.Поздрави!

28.09.2015 22:17:37

Анонимен

Да го начукам на тия дето са ви изсрали, мама ви смотани русофоби долнопробни. Аре марш негрото да ви чука.

28.09.2015 22:10:31

Анонимен

ПИКАЯ С РУСКАТА СИ ПИКНЯ НА ТРИМАТА ПОД МЕН!

28.09.2015 21:52:05

Анонимен

АМА КО СТАНА, ТОЗ ЩЕШЕ ДА УПЛАШИ И ВТРЕЩИ ЦЕЛИО СВЕТ, ПЪК НЕЩО НЕ СЕ ПОЛУЧИ ? ИЗНИЗА СЕ ПО ТЕРЛИЦИ, ТАКА, КАКТО СЕ Е И ДОМЪКНАЛ У НЮ ЙОРКА , НЕЧАКАН и НЕНУЖЕН ! и ПО-ДОБРЕ Е НАПРАВИЛ, ПОНЕ С ЛОШО ДА НЕ ГО ЗАПОМНЯТ !

28.09.2015 21:40:43

до тъпака по-долу!

Целият свят чакаше речта на "изолирания" от цял свят Путин!

28.09.2015 21:40:39

Анонимен

Не може да не ни впечатли появата в ООН на този ДРЕБЕН ЛУМПЕН /гном/ ! Потомък на подлеци, крадци и окупатори, страдащ от тежко форма на безочие и наглост, тръгнал да поощрява Човечеството за норми на поведение и взаимозачитане, а пропуска да коментира, ЧЕ СЛЕД ТЪРЖЕСТВЕНАТА КЛЕТВА, ЧЕ ЩЕ ПАЗИ СУВЕРЕНИТЕТЪТ и ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ на УКРАЙНА - ТЯ МУ ПРЕДОСТАВИ ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ...! ДАЛИ ЩЕШЕ ДА Я НАПАДА, АКО СИ БЕШЕ СТОЯЛА 3-та ЯДРЕНА СИЛА...??? РУСИЯ Е СИНОНИМ на ПОДЛОСТ, КОВАРСТВО и РЕТРОГРАДНОСТ !!!

28.09.2015 20:36:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.