• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Росен Плевнелиев призова кандидатите за президенти да проведат позитивна и градивна кампания

Росен Плевнелиев призова кандидатите за президенти да проведат позитивна и градивна кампания

/КРОСС/ Българските президенти се различават помежду си, но всеки е допринесъл за авторитета на президентската институцията. Призовавам кандидатите да проведат позитивна кампания. Обществото няма нужда от нападки. Това заяви президентът Росен Плевнелиев при обръщение към нацията, излъчвано по БНТ.

„Президентската институция натрупа опит и авторитет за четвърт век съществуване, за което принос има всеки един от демократично избраните президенти, но преди всичко гражданите, които им дадоха своето доверие и подкрепа. Нека пазим този авторитет, защото заемащите поста се сменят, но институцията остава. Призовавам кандидат-президентите да проведат такава кампания, която да допринесе за съхраняване и надграждане авторитета на президентската институция. Вярвам, че достойното поведение ще бъде оценено от гражданите", призова президентът.

Той апелира кандидатите за президенти да проведат позитивна и градивна кампания, както и за дебати по същество. „Българският народ няма нужда, нито от поредната доза политически нападки, нито от войнстващия популизъм, с който някои политици се опитват да привличат гласове. Проблемите са реални и видими за всички. Това е възможност за кандидат-президентите да покажат своята визия за решаването им", обясни президентът Плевнелиев. По думите му нито една от кризите няма да бъде разрешена от само себе си или в резултат на агресивна политическа риторика.

„Предстоят трудности и изпитания, трябва да бъдем подготвени за тях. Затова е толкова важно политическото лидерство - да отстояваш уверено своите позиции, да се водиш от ценностите, убежденията и обещанията, заради които си избран", поясни той. По думите му гражданите не очакват на всеки 5 години всичко в държавата да започва отначало. „Безпринципното противопоставяне няма да ни донесе нищо добро. Именно затова през моя мандат работих за приемственост. Продължих и надградих много от инициативите на предишните президенти, като стартирах и нови такива. Вярвам, че доброто трябва да се отстоява, съхранява и развива", добави Росен Плевнелиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.