• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Румен Радев: Доверието ми няма да бъде спечелено с протести, а с качество и прозрачност

Румен Радев: Доверието ми няма да бъде спечелено с протести, а с качество и прозрачност

Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с Камарата на строителите в България, съобщава „Фокус”. Държавният глава добави, че обществените поръчки за значими проекти трябва да бъдат по-строго контролирани и и всеки лев да отива по предназначение.

„Проблемите, които ви вълнуват, вълнуват всички нас. За да ги решим по най-добрия начин, трябва да сме наясно, че в тези проблеми има трима важни участника. Първият е изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, вторият участник е собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми. Третият са подизпълнителите и хилядите работници строители, които съвсем съвестно изкарват прехраната си. Категорично заявявам, че работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават  по-добро заплащане и по-добри условия на труд “, заяви президентът.

Радев добави, че Камарата на строителите  е била една от първите организации, които приел в началото на своя мандат, защото е воден от убеждението, че дейността им е от огромно значение. Не можем да говорим за модерна държава без развита и съвременна инфраструктура, подчерта държавният глава.

„Българите от своя страна очакват да пътуват безопасно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират веднага след въвеждане в експлоатация, да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят“, подчерта президентът.

По думите му за решението на проблемите на строителния бранш, изключително важно значение има изпълнителната власт. „Аз съм готов да изслушам всички ваши проблеми, виждания, визия за развитие на сектора и по най-добрия начин и да съдействам с всичко, което е в рамките на моята институция“, каза още президентът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Искаш доказателства? Отвори си очите и гледай. Далавери, корупция и гафове, често смъртоносни лъсват постоянно. И ще стават все повече. За съжаление. Оялите се туловища от камарата с претенции за почтеност, прозрачност и качество са само върхът на айсберга. Те са неделима част от тези които благодарение на нечовешката експлоатация, ниското и несправедливо заплащане, нежеланието да развиват човешкия ресурс и потенциал изгониха огромна част от населението. На останалите при тях пък просто отрязаха възможностите за развитие и ги лишиха от възможност да се самообучават, да се развиват, да си гледат семействата и просто да живеят нормално. Как иначе и за чия сметка ще станат милионери? А сега правят анкети и опити да внесат работници от чужбина. Наглост, лицемерие, гнус. Така не се създава устойчив отрасъл. А театрото с манифестацията (така се нарича проправителствен "протест") на механизацията е просто защитен спазъм на властта, показващ, че са оядени мутро-милионери, производни на ГЕРБокрацията, властваща, унижаваща и унищожаваща България вече почти едно поколение.

13.12.2018 12:04:50

Анонимен

Строителите да не се правят на ощипани! Всички знаем, че най-голямата корупця през прехода е в строителния бранш и съответните органи които дават разрешенията! А и най-много сива икономика

12.12.2018 21:35:56

Анонимен

ЕДНА РУСКА ИЗТРИВАЛКА

12.12.2018 21:17:08

Анонимен

И ТОЯ Е ЕДИН ВЪЗДУХАР И НИЩО ПОВЕЧЕ

12.12.2018 21:15:34

Анонимен

Румен Радев е един опит на статуквото да ни измамят за пореден път. Две години минаха и все още нищо хубаво за българския народ не се е случило. В крайна сметка нищо не зависи от този президент, той е само един въздух под налягане.

12.12.2018 21:15:08

Анонимен

ПРОБЛЕМА Е ТОЧНО В ПРЕЗИДЕНТА ЗАЩОТО ПОЛИТИЗИРА КАЗАНОТО И ОБВИНЕНИЕТО ЧЕ САМО КРАДАТ А КАТО ГИ КАЗВА ТРЯБВА И ДОКАЗАТЕЛСТВА

12.12.2018 21:02:08

Анонимен

Ха-ха, то не се вижда и усеща, с какво качество се строи. Да не говорим за нереалните цени, прехвърлянето на спечелените обекта на подизпълнител, той от своя страна на друг... Едва ли има нужда от думите на президента, за нещо което се вижда и знае дори от децата в градината. А неадекватната реакция на КСБ, само задълбочава усещането че са организарана Камора за печелене на обществени поръчки и крадене в особено големи размери. Честни бизнесмени, да ама не. Ако всичко е точно, няма да има проблем да се извършат независими проверки на изпълненото.

12.12.2018 16:05:11

Анонимен

И ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА НАБЕЖДАВАШ И ОБВИНЯВАШ БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА.ТОВА ВИ Е ТРИКА С КУРНЕЛА , ЕЛЕНА И СИЕ.

12.12.2018 15:48:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.