• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

2% ръст на туристите по Южното Черноморие

2% ръст на туристите по Южното Черноморие

Бургас /КРОСС/ 2% ръст на туристите отчетоха от Регионалната туристическа камара в Бургас.

Ръстове бележат пазарите от Беларус - с 43%, от Полша - с близо 17%, от Австрия - 9.7%, от Израел - с 7.6%, от Русия - 7%,от Литва - 6%, от Украйна - 5.5%, от Латвия - с 5%, стана ясно от думите на председателя на камарата Иван Иванов.
Резултатите могат да бъдат определени като положителни предвид обилните валежи и щетите от наводненията в региона през лятото. Негативната оценка обаче е за родните туристи, които са започнали трайно да намаляват през последните години.
"Южното Черноморие загуби българския турист. От 1 242 000 почващи по морето на Бургаска област едва 100 000 са били българи", каза г-н Иванов.
Сред причините са цените за българите по морето, които са по-високи от тези в съседна Гърция и Турция.
Спад има и при традиционните пазари като Швеция, Холандия, Англия, Холандия, Словакия, Чехия, Германия и Кувейт - 243%. Основната причина не е в антирекламата на страната, а в качеството на туристическия пакет. Нарушената нощта тишина, кражбите, рекетирането в заведенията и медицинските кабинети. Втората основна причина е липсата на планиране, подготовка и реализация на всеки туристически сезон. Чуждестранните туристи, които идват у нас очакват да видят подредена среда, с чисти плажове. Третата основна причина е незавидната реклама - липса на всякакви маркетингови проучвания на пазари в Скандинавските страни, Великобритания, Германия и Близък Изток", посочи Ивнаов.
Според него, за да се променят всички тези негативни тенденции трябва държавата да преразгледа търговската и ценова политика, да се създаде пълна съпоставимост между цена и услуга, обогатяване на услугата ол инклузив с качествени храни и напитки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.