• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Вестниците пишат

Вестниците пишат

/КРОСС/ БТК плаща първи "данък" нови собственици

В. Сapital daily

Българската телекомуникационна компания (БТК) скоро вероятно ще придобие миноритарен дял в прекия си собственик "Вива телеком България" срещу 43 млн. евро. Подготовката на сделката, за която съобщи сайтът "Студия Трансмедия", беше потвърдена от два източника на "Капитал". По този начин средства от телекома ще могат да се качат нагоре по веригата акционери и да стигнат до крайните собственици - Спас Русев (46%), руската ВТБ (20% минус 1 глас) и българските й мениджъри - братята Милен и Георги Велчеви и Красимир Катев (с общо 19%).

Данък "слънце" вдигнал приходите на КЕВР 12 пъти

В. Сега

Скандалният данък "слънце", чрез който Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) събираше по 20% от приходите на слънчевите и вятърните централи, е вдигнал приходите на ведомството цели 12 пъти. Това разкрива одитен доклад на Сметната палата за периода 2014-2015 г. През това време ведомството бе управлявано последователно от трима души - Боян Боев, Светла Тодорова и настоящия председател Иван Иванов.
През 2014 г. приходите на КЕВР са достигнали 122.4 млн. лв. при планирани едва 10.2 млн. лева.

Листите на ГЕРБ са микс от министри, спортисти и местна власт

В. Сега

Бивши и настоящи кадри от местната власт и областните управи, мнистри и спортисти ще изпълнят листите на ГЕРБ, сочат последните данни от партията. Решението не е изненадващо, тъй като местните хора притежават капацитет за организиране на избиратели в своя полза чрез преференцията, а това води до актив и за цялата листа. Изцяло с инструментариума на местната власт (агитация, афиширане на успехи и т.н.) бе проведена и кандидатпрезидентската кампания на Цецка Цачева през есента. Голяма част от министрите са заели водачески места, а спортистите пълнят по-задните места.

България представи лот 3.2 на АМ „Струма“ в Брюксел

В. Труд

Българска делегация представи на Европейската комисия напредъка по строежа на автомагистрала „Струма“, като основният акцент е постигнатият консенсусен вариант за преминаването на аутобана през Кресненското дефиле.

Така нареченият източен вариант за лот 3.2  предвижда трафикът от София към Кулата да върви по сегашния път, който ще бъде ремонтиран, а в обратна посока да се изгради нова отсечка през Кресненското плато.

Ако Брюксел даде зелена светлина за този вариант, у нас ще може да започне екологичната оценка за него.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.