• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Как бе сътворен красивият преливащ Twilight цвят на P20 Pro от Huawei

Как бе сътворен красивият преливащ Twilight цвят на P20 Pro от Huawei

/КРОСС/ През последните години серията P смартфони на Huawei стана популярна със забележителните си фотографски способности. Най-новите представители на тази гама - моделите от P20 серията, затвърждават тази традиция. Флагман моделът - HUAWEI P20 Pro, получи внушителните 109 точки от DxOMark за качество на камерата и това е най-високият постиган резултат от смартфон, до момента. Моделът е оборудван е с първата в света тройна камера Leica в комбинация с отличен хардуер и Master AI, за да прави перфектни снимки във всякакви ситуации.

Тази година обаче има и още нещо ново в P20 Pro - нещо, което разбираемо грабна интереса на медиите по света и привлече вниманието на потребителите.

Това е динамичният цветен градиент, описван като цвят „Twilight". Ексклузивно за HUAWEI P20 Pro, това цветово решение е тема за коментари още от представянето на модела.

Включвайки градиент, който преминава от лилаво през синьо до маслено зелено, под луксозно стъклено тяло, Twilight вариантът на P20 Pro е изчерпан за продажба почти веднага след пускането му в Китай, което е ясна индикация за популярността сред потребителите. Резулатите от предварителните продажби на P20 Pro в България, също доказаха, че това е силно предпочитаният цвят за новия флагман.

Какво вдъхнови HUAWEI за тази цветова гама? За да си отговорите, трябва само да погледнете през прозореца. Вдъхновението идва от природата, най-великият художник на света за всички времена. От самото начало на процеса по създаване на продукта, дизайнерският екип на HUAWEI се учи от най-добрите учители, а именно от най-изумителните природни феномени. Конкретно за Twilight цвета, компанията черпи вдъхновение от Aurora borealis, или по-известно като „Северното Сияние".

Не се изисква специално обучение, за да оценим природата, тъй като нашата способност да я възприемаме като нещо красиво, е вродена. В исторически план природата е провокирала безброй велики художници да създават шедьоври. В Китай, придворните художници през династиите са пренасяли впечатленията си от естествения пейзаж върху хартия, използвайки мастило, вода и четка. Извисяващи се планини, хълмове и тесни реки са рисувани върху свитъци хартия с оживени движения на четките, точки и измиване с мастило. Тази древна форма на изкуството, позната днес като "guohua", се смята за една от най-уважаваните в класическото китайско изкуство.

На Запад, велики артисти като Клод Моне и Винсент ван Гог също са били добре запознати с природата. Моне отхвърля стилистичните норми на своето време и разработва свой собствен начин да улови красотата на природата, използвайки наблюденията си върху променящите се светлини, за да капсулира красотата, която вижда. Ван Гог, трагичният гений, който не се нуждае от представяне, пише на брат си "..Ако не чувствах любов към природата и моята работа, щях да бъда нещастен". В много от произведенията си той показва предмети или детайли от природата - „Слънчогледи", „Житна нива с гарвани" и „Ириси", са само малка част от гениалните произведения на художника.

Също като някои от най-големите художници в историята, Joon Suh Kim, главен дизайнер на Huawei, и екипът му са вдъхновени от природата, а прекрасният градиентен цвят е тяхното произведение на изкуството. Според Joon, "екипът на HUAWEI е съставен от хора, които не са само дизайнери, а и мечтатели. Като дизайнери, получаваме вдъхновение навсякъде; като мечтатели, ние сме задължени да измислим идеи, които самите потребители все още не знаят, че обичат, също както с новия Twilight цвят".

Впечатляващата цветова схема е специално разработена, за да улови величието и тайнствеността на сиянието. Взети са прецизни решения, за да се гарантира, че когато градиентният ефект се изразява в размера на едно смартфон устройство за ръка, наситеността на естествения феномен ще запази пълнoто си великолепие.

За да постигне този уникален ефект, HUAWEI преминава през безброй технологични прототипи на модела. В крайна сметка компанията се спира на използването на оптично непроводимо покритие за вакуумно метализиране (NCVM), за да постигне желания резултат - който представлява едно от най-естествените изражения на сиянието, постигани върху гърба на смартфон.

Twilight моделът P20 Pro е наличен в оторизираните магазини и мобилните оператори у нас.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.