• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Берлин: Ще връщаме мигрантите в първата страна от ЕС

Берлин: Ще връщаме мигрантите в първата страна от ЕС

/КРОСС/Германия ще връща сирийските бежанци обратно в първата страна-членка на Европейския съюз, в която са пристигнали и след това са се отправили към вътрешността на континента. Това предупреждение отправи говорителят на германския вътрешен министър Томас де Мезиер, съобщи БГНЕС. Говорителят подчерта, че Берлин отново въвежда Дъблинския протокол. Според него бежанците са длъжни да бъдат регистрирани в първата страна-членка на ЕС, в която са пристигнали и могат да бъдат върнати обратно от останалите държави. В същото време германският канцлер Ангела Меркел призова ЕС да гарантира сигурността на външните граници, за да спре мигрантската вълна, която залива Европа. Това, според нея, ще попречи на страни като Словения да вдигат стени по границите си. „Положението в Словения, където правителството вдига ограда по границата с Хърватия, за да контролира мигрантския наплив, е извънредно. Необходимо е сътрудничество за намирането на общоевропейско решение. Това означава гарантиране на сигурността на външните граници", каза Меркел. Според икономическия институт в Мюнхен Германия тази година ще похарчи над 21 милиарда евро за настаняване, прехрана и образование за мигрантите. Междувременно словенският премиер Миро Церер съобщи, че само след 16 октомври в страната са пристигнали над 171 000 мигранти. Той предупреди за нова голяма мигрантска вълна от Гърция от над 30 000 души.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

boboran

Г-жа Меркел ги покани защо трябва да ни връща поканените от нея

11.11.2015 22:36:38

Анонимен

Бактън от такива съюзници! Границата ни трябва да е преградена, минирана и охранявана от бойни части с правомощие да употребяват оръжие!

11.11.2015 13:51:06

Анонимен

Ето защо границата ни не само трябва да е заградена с бодлива тел, но и минирана и войската да е с бойни патрони! Сега разбирам защо така атакуват сектор "Сигурност"!!! Обещали са на баба Маркем да прибираме цялата измет, закото сме първа европейска страна, в която влизат мигранти. А граничини войски, полицаите и военните само пречат на този "хуманен" акт. Който покани мигрантите, той да ги отглежда!

11.11.2015 13:45:19

Анонимен

Намеква, че ще си подберат надежните, а изметта ще върнат на Балканските страни, защото няма от къде другаде да влязат. Това не е решение, а поредния идиотизъм и цинизъм спрямо най - задлъжнялата страна в ЕС - Гърция.

11.11.2015 11:54:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.