• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Проф. Гечев: Всяка проверка на приватизацията е добре дошла

Проф. Гечев: Всяка проверка на приватизацията е добре дошла

/КРОСС/ „Аз не казвам, че е пушилка. Всяка проверка на приватизацията е добре дошла, стига обаче критерият да е крайни резултати", каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ проф. Румен Гечев от БСП.

„Аз гледах изказвания на доста авторитетни колеги, професори и експерти в областта на правото, за които основният проблем е давността. Второ, въпросът е, как ще бъде организирана тази проверка. Аз бих предложил тя да започне отпред, назад. Т. е., да не стане така, че докато се ровят в сделки за баничарници от 1992 г., да изпуснем съсипването на българската цигарена индустрия, Булгартабак", на Българския морски флот, на цели отрасли, хазарта, все неща, които се случват последните години. Т. е., да не стане така, че 10-15 години да анализираме приватизацията, докато изтече и новият срок на давност", допълни той.

„Ако се започне от очевидното и от това, което не е изтекъл срокът на давност и се стигне до по-далечни сделки, тогава е имало смисъл. Освен това, има и организационни въпроси. Тъй като, ако сделките са 5-6 хил. поне, това предполага огромен ресурс от икономисти, юристи, специалисти, изследователи, които да работят, което е доста „-емка" работа. И още веднъж, би си струвало, ако има крайни резултати, ако не се окаже, че това е наистина една „пушилка", с цел за отклоняване на вниманието", коментира професорът.

„Общата оценка, че дадено съсловие е корумпирано е неприемлива. Че цялата приватизация е корумпирана също не е вярно. А що се касае до мен, аз не съм участвал в приватизацията с нито една акция, касова приватизация, това е добре известно на моите близки, колеги и приятели, и второ, има с какво да се гордея с моя екип. Тъй като най-добрата сделка в историята на приватизацията е „Соди"-Девня, където 60 процента от акциите продадохме за 160 млн. щатски долара, от които 150 млн. щатски долара в брой. На 17 декември подписах договора, това е първата и единствена голяма сделка, която успя да направи правителството „Виденов", и с нашия екип осигурихме на хазната 150 млн. щатски долара, за 60 процента от акциите на „Соди"-Девня", каза още проф. Румен Гечев.

 


ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.